Това е сигнална лампа към управляващите, с която искаме да

...
Това е сигнална лампа към управляващите, с която искаме да
Коментари Харесай

Румен Христов подкрепил вота на недоверие: Това е сигнална лампа към управляващите

" Това е сигнална лампа към ръководещите, с която желаеме да им кажем, че решенията, които се вземат би трябвало да бъдат съгласувани - първо. И второ - да работят по-добре ". Така ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов изясни в парламентарните коридори за какво като водач на по-малката групировка в обединението ГЕРБ-СДС е дал своя вот " за " вота на съмнение против кабинета. Той акцентира, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов не е дал своя вот.

По-рано през днешния ден Народното събрание отхвърли втория избор на съмнение към кабинета " Денков " за " несправяне в областта на националната сигурност и защитата ". " За " вота гласоподаваха 71 народни представители, от които и един народен представител от ГЕРБ-СДС, и 155 бяха " срещу ". Така държавното управление оцеля - Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Възраждане " трябваше да съберат 121 гласа, с цел да съборят кабинета.

" Очакванията ни са по-големи. Големите неща, които ни събраха в тази (не)коалиция  са огромните неща, свързани с покриване критериите за еврозоната, Шенген, проекта за възобновяване и резистентност, и несъмнено главния годишен закон - Законът за бюджета. Ние им споделяме, че значимите неща, свързани с бюджета, непокриване на Маастрихските критерии във връзка с инфлация и вероятно надхвърляне на допустимите 3% недостиг, са доста значими за нас ", съобщи депутатът.

Той бе безапелационен, че в обединението ГЕРБ-СДС няма драма. " Както се споделя - пестник сме, само че имаме право на лично мнение ", изясни Христов. Той добави, че показва мнението на своите гласоподаватели, които " са доста недоволни, че надали не са „ гумен щемпел " и обезпечават безпроблемно битие на (не)коалицията ", а има въпроси, които ги засягат и те желаят да бъдат решени.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР