Това е сигнал за бързо преосмисляне от страна на Саудитска

...
Това е сигнал за бързо преосмисляне от страна на Саудитска
Коментари Харесай

Саудитска Арабия дръпна шалтера на преговорите с Израел frognews.bg

Това е сигнал за бързо преосмисляне от страна на Саудитска Арабия на външнополитическите си цели на фона на ескалиращата война между Израел и палестинската формация " Хамас ".

 

Новината идва часове откакто държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен се срещна в Рияд със своя саудитски сътрудник принц Фейсал бин Фархан. След тази среща саудитското външно министерство прикани за " неотложно преустановяване на огъня в Газа и покрайнините " и незабавна доставка на филантропична помощ.

Кралството в Персийския залив, където се намират най-свещените места на исляма, в никакъв случай не е признавало Израел и не се е включило към споразуменията на Абрахам от 2020 година с посредничеството на Съединени американски щати, съгласно които неговите съседи в Персийския залив Бахрейн и Обединените арабски емирства, както и Мароко, откриват публични връзки с Израел.

Споразумението сред Саудитска Арабия и Израел беше на финалната права. Анализатори считат, че това е и повода " Хамас ", подтикнати от Иран да атакуван Тел Авив на 7 октомври. Споразумението на процедура щеше да донесе мир в района на Близкия изток и да трансформира Саудитска Арабия в водач в арабския свят. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР