Това е сериозно заболяване, което може да остави 10 процента

...
Това е сериозно заболяване, което може да остави 10 процента
Коментари Харесай

При постковид състояние потърсете веднага медицинска помощ

Това е съществено заболяване, което може да остави 10 % от хората инвалиди
Постковид синдромът визира от ден на ден хора и би трябвало да му се обръща по-голямо внимание. За това приканиха медици в ефира на " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

Няма хора, които да са застраховани от постковид положения, без значение дали карат вируса леко или тежко, заяви  гастроентерологът доктор Виктор Камбуров. По негови наблюдения в началото пациентите постоянно подценяват казуса.

" При постковид положение би трябвало да се потърси здравна помощ и да не се омаловажава. Постковидът е съществено заболяване, което заплашва към 10% от хората да ги инвалидизира трайно ", споделя той.

Диетологът доктор Мария Николова персонално е претърпяла този проблем. 6 месеца след прекарания вирус тя имала гастроентерологични проблеми.,

" Здравословното хранене при коронавирус значи задоволително зеленчуци и плодове, пълностоен протеин като постни меса, риба, яйца, млечни артикули, в случай че няма реакция към тях, бобени храни и не на последно място някакъв въглехидрат като пълнозърнести храни. Трябва да създадем един баланс и да се придържаме към простичките правила - постоянно, фракционирано хранене, три съществени хранения и две поддържащи. И е доста значимо да има съответна хидратация. ", поучава тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР