Това е сериозен сигнал, че корупцията в България е пуснала

...
Това е сериозен сигнал, че корупцията в България е пуснала
Коментари Харесай

Янев за американските санкции: Изключително тревожно и унизително е да получаваме информация отвън

Това е сериозен сигнал, че корупцията в България е пуснала дълбоки корени в политическата и икономическата системи на страната. Проблемите и следствията в това отношение излизат отвън националните ни граници. Така министър председателят Стефан Янев разяснява наложените наказания от Съединени американски щати по време на свикания от него Съвет за сигурност.

„ Изключително обезпокоително и унизително е да получаваме информация отвън”, сподели още той.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/495712614814569/
" По отношение на политическата непоклатимост в подтекста на сериозната корупционна среда, която е реалност от последните няколко дни. На 2 юни службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания на 3 български лица и 64 компании. Това е сериозен сигнал, че корупцията в България е пуснала дълбоки корени в политическата и икономическата система на страната и че проблемите и следствията в това отношение към този момент излизат отвън националните ни граници ", сподели още служебният министър председател.

Той дефинира като тревожна информацията извън за съществуване на съществени корупционни практики, против които способените органи на държавната власт явно не са подхванали нищо дейно досега. " Тези органи са били досега не просто неефективни и безполезни, само че в обществото ни има подозрение, че се катализирали развиването на корупционната среда ", сподели още Стефан Янев.

На Съвета по сигурността участват вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков, министърът на защитата Георги Панайотов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, дир. на ДАР Атанас Атанасов, ръководителят на ДАНС Пламен Тончев, финансовият министър Асен Василев и др.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР