Това е само първата крачка, следват дългите процедури и по

...
Това е само първата крачка, следват дългите процедури и по
Коментари Харесай

Най-накрая: АПИ търси кой да проектира кръгово движение на „пътя на смъртта“ в Айтос

Това е единствено първата крачка, следват дългите процедури и по желание на реализатор на строителните действия

Година след нещастието в Айтос, при която починаха 32-годишният Нури и двете му деца, Агенция „ Пътна инфраструктура “ разгласи социална поръчка за разработване на механически планове за кръгово кръстовище. 

На 13 септември 2021 година по ул. „ Хаджи Димитър “, станала печално известна като „ пътят на гибелта “, претрупан тир опустоши колата на младия мъж, в която се возели брачната половинка и двете му деца. Тя оцеля по знамение, а тримата починаха на място. (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

След следващата покруса на основния път айтозлии излязоха на митинг с искане да се вземат незабавни ограничения, които да изведат тежкотоварните камиони от града. Те упорстваха и да се построи северен обход. Дотук обаче само бе неразрешено придвижването на директно преминаващите тирове през града. 

Държавата има желание да построи две кръгови кръстовища на улицата, с цел да успокои придвижването на входа на Айтос. 



Обществената поръчка е на Областното пътно ръководство и се отнася за 92-и км на пътя Провадия-Айтос. Съществуващото пътно кръстовище на третокласното трасе при пресичането с общински път в чертите на град Айтос съставлява четириколонно кръстовище без светлинна сигнализация. Целта е да се промени видът на кръстовището от четириклонно в кръгово, с което ще се  подобрят технико-експлоатационните му характерности и ще се обезпечи безконфликтно прекосяване на транспортните потоци, както и безвредното прекосяване на пешеходците през кръстовището.

Срокът за осъществяване на проектантските работи е  60 календарни дни и стартира от датата на подписване на контракта и включва единствено времето за планиране. Изпълнението на плановите работи ще се извърши в три междинни стадия.  

Прогнозната стойност на поръчката е 9500 лева без Данък добавена стойност. Срокът за подаване на офертите е 20 октомври 2022 година

Едва след избирането на реализатор за поръчката и след изработването на плана ще има конкурс за построяването на кръговото придвижване. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР