Това е само началото на спешната помощ по въздуха. Надявам

...
Това е само началото на спешната помощ по въздуха. Надявам
Коментари Харесай

Чух някой да казва честит празник, явно това е усещането. Пре...

" Това е единствено началото на незабавната помощ по въздуха. Надявам се, че то ще бъде сполучливо и след една или след две години за нас това ще бъде стандарт, по този начин както в другите европейски страни, само че по-добре късно, в сравнение с в никакъв случай ", уточни още той.

Денков прикани Министерството на здравеопазването и другите министерства да поемат щафетата, тъй като самото приложение на незабавната помощ по въздуха изисква доста комплицирана съгласуваност на институциите. Премиерът увери, че той и вицепремиерът Мария Габриел ще създадат всичко належащо, с цел да бъде незабавната помощ по въздух на равнище и жителите да бъдат спокойни. 

 

" Усилията на (министъра на транспорта) Георги Гвоздейков започнаха по време на постоянния кабинет на Кирил Петков. Няма да си спестя това, че тези старания бяха блокирани от служебното държавно управление. Ако това не беше станало, евентуално този хеликоптер щеше да е тук преди повече от половин година ", добави той.

 

" За мен е чест да участвам на това събитие. Това е идея, която би трябвало да сплотява цялото общество, тъй като става въпрос за избавяне на човешки животи. Ще се основат условия за доста по-стабилни вложения и първокласен туризъм, защото част от Спешната здравна помощ ще обслужва и туризма в България ", сподели министърът на превоза Георги Гвоздейков.

" Специално подготвените екипи ще дават модерни и квалифицирани грижи и лекуване на потърпевши в животозастрашаващи положения. Всичко това ще понижи доста броя на починалите при пътни произшествия, при трудови злополуки и характерни болести, които изискват оказването на незабавна помощ в границите на така наречен " златен час ", съобщи здравният министър Христо Хинков. 

 

Премиерът благодари на Европейската комисия (ЕК) и нейните институции, че финансираха огромна част от начинанието, дружно със съфинансирането от националния бюджет. Денков благодари на Министерство на здравеопазването, което провежда огромна част от дейностите и занапред поема организацията на потреблението на този хеликоптер.

 

" Специално приветствам министъра на превоза Георги Гвоздейков, без който евентуално през днешния ден нямаше да бъдат тук ", съобщи министър председателят Денков. Поздравления за Гвоздейков за това, че не се отхвърли и сложи по верен метод организацията и координацията на другите институции, което ни разреши да стигнем до този резултат, уточни Денков.

 

Той благодари на производителите от консорциума " Леонардо ", тъй като " освен се оправиха в точния момент с първата задача, само че имаме техните уверения, че до края на тази година ще можем да се радваме на още две такива машини, с които да спасяваме човешки животи в България ", добави министър-председателят. 

На авиобазата на " Гранична полиция " на столичното летище, където е краткотрайно ситуирана машината, участват още кметът на София Васил Терзиев, министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков, министърът на опазването на здравето Христо Хинков, националният представител от " Продължаваме промяната - Демократична България " Кирил Петков, регионалният шеф на град София Вяра Тодева, Димчо Добрев - изпълнителен шеф на " България Хели Мед Сървиз ", посланикът на Италия у нас Джузепина Дзара, представители на Европейската комисия и други публични лица.

 

ФрогНюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР