Това е само един от масовите гробове, открити в близост

...
Това е само един от масовите гробове, открити в близост
Коментари Харесай

450 са откритите край Изюм гробове, твърди съветник на Зеленски

„ Това е единствено един от всеобщите гробове, открити наоколо до Изюм. В продължение на месеци в окупираните територии са царували терорът, насилието, мъченията и всеобщите убийства “, написа Подоляк в Туитър.

 

Той прикани за следващ път съдружниците на Украйна да й изпратят оръжия, с цел да не бъдат „ оставяни хората сами лице в лице със Злото “.

 

Според ръководителя на националната полиция множеството от жертвите са цивилни, съобщи Ройтерс.

 

От началото на този месец украинските сили си върнаха контрола върху няколко хиляди квадратни километра територия, която допреди това се намираше под контрола на съветските сили, нахлули в Украйна през февруари.

 

Президентът Володимир Зеленски посети през вчерашния ден Изюм, който преди войната имаше население от към 50 хиляди души и който допреди броени дни беше под контрола на съветските сили..

 

„ Твърдението, че в Изюм е открит всеобщ гроб, е провокация в типичен тип, към който Западът прибягва още от времето на войната в Югославия “, съобщи през днешния ден пред ТАСС Владимир Рогов, ръководител на придвижването „ Ние сме дружно с Русия “.

 

„ Изявлението на Зеленски за открити всеобщ гроб в Изюм е долнопробна провокация на фона на същинските убийства, които правят украинските бойци “, изясни също пред ТАСС Леонид Слуцки, ръководител на комисията по интернационалните въпроси на Държавната дума (долната камара на съветския парламент), предава Българска телеграфна агенция.

 

„ Зеленски цели да повтори в Изюм опита за провокация в Буча, когато съветските бойци бяха упрекнати в всеобщи убийства “, сподели пред ТАСС Кирил Стремоусов, заместник-ръководител на поставената от Русия военно-гражданска администрация на Херсонска област.

 

Върховният комисариат на Организация на обединените нации по правата на индивида възнамерява да изпрати в Изюм свои наблюдаващи, които да съберат повече информация за това какво се е случило там, съобщи през днешния ден говорителката на комисариата Лиз Тросъл, съобщи Ройтерс. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР