Това е резултат от премахването на ДДС от властите в

...
Това е резултат от премахването на ДДС от властите в
Коментари Харесай

Кипър отмени ДДС върху основните хранителни продукти

Това е резултат от премахването на Данък добавена стойност от управляващите в страната за стимулиране на потребителския пазар.

В Република Кипър потребителските цени на повече от 1700 артикули са паднали предходната седмица. Това се дължи на решението на държавното управление да отстрани Данък добавена стойност върху необятна гама хранителни артикули като самун, мляко, яйца и артикули за персонална хигиена.

Кипърският министър на финансите Макис Керавнос сподели пред Еuronews, че тази краткотрайна мярка, планувана за шест месеца, може да бъде удължена, в случай че е належащо:

" В опит да облекчим ситуацията на семействата, изключително на най-уязвимите, ние взехме решение да нулираме Данък добавена стойност върху редица съществени потребителски артикули. Решението ни е планувано за 6 месеца и чакаме [през този период] да има спад на инфлацията и надлежно спад на цените. След шест месеца ще прегледаме още веднъж обстановката, с цел да решим дали има потребност от удължение на тази мярка.Идеята е последователно да реализираме задачата: надяваме се до края на годината да има понижаване на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР