Това е резултат от по-евтиното производство и е начин за

...
Това е резултат от по-евтиното производство и е начин за
Коментари Харесай

Ясно е защо окачването на съвременните автомобили се поврежда бързо

Това е резултат от по-евтиното произвеждане и е метод за автомобилните производители да извличат супер облаги

Всеки водач се е сблъсквал с нуждата от ремонт на окачването на автомобил по един или различен метод. И към този момент му е ясно, че „ шасито “ на актуалните коли излиза доста по-бързо от строя, в сравнение с при колите преди 20 години. Експертите от Njcar изясняват за какво животът на окачването на относително нови коли е доста понижен, оповестява.

Факт е, че оптималният витален цикъл на лек автомобил от дълго време е изчислен от търговците. За производителите на коли е неизгодно да създават „ безконечни " коли, които няма да се скапват, защото в този случай никой няма да купува аварийни елементи и друго съоръжение.

Ресурсът на амортисьорите на съвременен автомобил умишлено е понижен до 70 000 - 80 000 км, на лагерите на колелата - до 100 000 км, а пружините - до 150 000 км. Гумените елементи от дълго време са се трансформирали в консумативи, които при някои модели би трябвало да се сменят на всеки 30 000-40 000 км. По същата причина гаранцията на производителя за частите на окачването е няколко пъти по-малка, в сравнение с за други съществени елементи на автомобила.

Всичко това е резултат от по-евтиното произвеждане и е метод за автомобилните производители да извличат супер облаги. Умишленото понижаване на ресурса на автомобила води до обстоятелството, че в доста страни, изключително в тези с по-висок стандарт, множеството хора се пробват да се отърват от автомобила при пробег до 100 000 км и да го сменят с нов.

Друга причина за намаляването на експлоатационния живот на частите на ходовата част е дейното потребление на дейни стабилизатори и изцяло следено шаси. Всички тези елементи и система имат комплицирана структура, само че все пак те се употребяват даже в всеобщите автомобилни сегменти.

Освен това производителите на коли започнаха да понижават тежестта на колите, с цел да понижат разхода на гориво. Поради това при проектирането на окачването по-често се употребяват леки елементи, които са по-малко способни да устоят на съществени натоварвания. От това страдат колите даже в страни с качествени пътища, да не приказваме за тези в Източна Европа, където на доста места положението на пътя е извънредно.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР