Това е реално научно изследване, което може да бъде прочетено

...
Това е реално научно изследване, което може да бъде прочетено
Коментари Харесай

Хубавите жени раждат момичета

Това е действително научно проучване, което може да бъде прочетено в елементи тук. Резултатите от него демонстрират, че красивите дами доста постоянно раждат девойки, а те от своя страна попиват огромна част от генетичния код на майките си.

В проучването са взели участие 1244 дами и 997 мъже. Целта му е била да се разбере за какво по-нежната половина на човечеството става все по-хубава, до момента в който еволюцията на мощния пол е спряла по този аршин съвсем на нивото на което е бил пещерният човек.

Резултатите демонстрират, че красивите дами доста постоянно раждат момичета. Те от своя страна попиват огромна част от генетичния код на майките си и също имат красиво потомство още веднъж от нежния пол. Така се получава, че еволюцията прави хубавите черти да се популяризират доста по-бързо посредством “женската линия ”, в сравнение с посредством мъжката, написа вестник Дейли Мейл.

Според учените, един от отговорите на този феномен се крие във обстоятелството, че дамите и през днешния ден, както и преди, не избират красиви мъже за брак и продължение на рода.

Те се водят от други решаващи фактори – способността на мъжа да обезпечи отбрана и атмосфера за дамата и децата да вземем за пример.

Аналогично проучване на лекар Сатоши Каназава от London School of Economics стига до извода, че при привлекателните двойки, шанса да имат наследник е с 26% по-малък. За да доближи до изводите на проучването (повече информация за което можете да получите и тук), той е изследвал 17000 бебета, родени във Англия.

Инфо: Дейли Мейл

Повече по тематиката:

26% по-малка е вероятността за раждане на наследник при по-атрактивните двойки.

Защо красивите дами раждат повече девойки и може ли това да докара до дефицит на хубави мъже?

На красивите хора се раждат по-често дъщери.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР