Това е провокация към ЕЦБ. Чисто дипломатически е малко груб

...
Това е провокация към ЕЦБ. Чисто дипломатически е малко груб
Коментари Харесай

Финансисти: Паралелната валута е провокация към ЕЦБ

" Това е провокация към ЕЦБ. Чисто дипломатически е малко недодялан ход. Оттам почват проблемите - две валути в системата на една валута ",  коментира председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян в " Тази заран " по отношение на редом въвеждане на еврото.

" Това е концепция, която би звучала добре, в случай че някой прави докторат - предизвика се системата, пазят се тези и така нататък В живия живот това е безпорядък, Европейски Съюз към този момент реагира отрицателно ", разясни той.
Според някогашния зам.-министър на стопанската система Димитър Маргаритов такава " екстравагантна концепция " може да се отрази отрицателно върху доверието на хората по отношение на влизането на страната ни в еврозоната. " Ако видите проекта за еврото на страницата на финансовото министерство, ами, нищо не е направено, и в този момент внезапно една екстравагантна концепция ", означи той.

" Това, която чухме от специалистите, явно не обрисува нещо положително от такова въвеждане, ние имаме проблеми с критериите, за какво да се прави този опит, би трябвало да забележим какви са изгодите за хората, за страната ", разясни бившя обществен министър Христина Христова. 

" Трябва да се съблюдават разпоредбите, ние тука сме царе на тава да заобиколим реда, по който други страни към този момент са минали. Търговците ще бъдат с развързани ръце в случай че се случи ", съобщи Маргаритов аз хибридния валутен модел.

По думите му с план на въвеждането на еврото ще бъде по-ясно: " 6 месеца ще бъдат с показвани с двете цени. След възвеждането на еврото ще има още 6 месеца на оповестени две валути, само че към този момент ще се заплаща в евро, има един доста къс интервал където може и да има и двете, само че задачата е да не се отрази на банковите сметки на хората - щом сте давали 5 лева за нещо, да давате 2,5 евро по-късно ".

" Доходите ни зависят от представянето на стопанската система и от нашето показване в нея, н я не по какъв начин ги измерваме. Еврото и лв. са измерители, а нашата стопанска система е такава каквато е ", разяснява още Хампарцумян.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР