Това е продажба между двете правителства, добра идея е правителствата

...
Това е продажба между двете правителства, добра идея е правителствата
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ: Не е имало натиск или лобизъм при избора на F-16

" Това е продажба сред двете държавни управления, добра концепция е държавните управления да договарят за тези продажби дружно с компаниите. Защото държавните управления имат връзки, които подсигуряват, че ползите на всички ще бъдат опазени. Това не е поначало комерсиална договорка. " Това сподели посланикът на Съединени американски щати у нас Ерик Рубин във връзка със закупуването на изтребители F-16 за българската войска.
Посланикът добави, че в никакъв случай не е имало напън от американска страна за избора на самолети: " Това е суверено българско решение, България е суверена страна, България сама взима решения. Не сме свенили да заявяваме, че F-16 е най-хубавият аероплан, само че в никакъв случай не сме оказвали напън. Всяка една точка е според законите... само че не крием обстоятелството, че България заслужава най-хубавия аероплан и имаме вяра че това е F-16. Категорично декларирам, че не имало лобизъм ", сподели още посланикът в изявление за bTV.
Той напомни, че решението е било гласувано в " демократичния парламент " и че България е Народното събрание република - " няма по какъв начин да бъде по-прозрачно и демократично. "
Помолен да разяснява изявлението на представител на SAAB, че този тип самолети (F-16 Block 70) не съществуват в действителност и че този модел не се употребява, посланикът отговори: " Първата ми реакция е да се усещам неловко за SAAB, тъй като това демонстрира за какво имаме вяра, че това е верният избор. Причината е, че това е последната актуализирана версия на F-16, те са доста по-добри от F-16 в щатските Военновъздушни сили. Защо да не получи България най-хубавото? "
Относно цената дипломат Ерик Рубин съобщи, че " окончателната цена ще се дефинира, като приключат договарянията и тя ще бъде направена по отношение на потребностите на България и според рестриктивните мерки, които има страната ни. " " Истината е, че първичната цена ще бъде по-висока, само че тя включва всичко - образование и поддръжка. Включва и връзки със Съединени американски щати, които ще продължат със десетилетия ", добави Рубин
Според дипломат Рубин е неправилно да се съди по първичната цена. " Говорим за 8 изтребителя, никой не приказва за огромна флотилия ", напомни още той.
По думите му министерство на защитата ще взе участие задълбочено в договарянията.
Помолен да разяснява наближаващите избори Рубин отговори, че като дипломат се старае да стои настрани от българската политика, само че има вяра, че това е добра " опция за България да реализира рационализация за своите Военновъздушни сили сили, които нейните надарени и патриотични хора заслужават. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР