Това е принципна позиция на БСП по отношение на коалиционни

...
Това е принципна позиция на БСП по отношение на коалиционни
Коментари Харесай

Иван Иванов: Не знаем защо Гълъб Донев се притеснява от дебат за Шенген

„ Това е кардинална позиция на Българска социалистическа партия във връзка с съдружни взаимоотношения с ГЕРБ. Имаме и решения на нашите органи, че сходен мандат няма по какъв начин да бъде подсилен. Ще се отзовем на поканата на проф. Габровски, само че поддръжка от наша страна няма по какъв начин да бъде дадена. Българска социалистическа партия постоянно е била главната съпротива на ГЕРБ през последните години. “

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Иванов в ефира на БТВ Радио.

Той изясни, че социалистите неведнъж са заявявали, че политика с ултиматуми няма по какъв начин да се прави. „ Ако от Политическа партия са съществени в желанията си за сформиране на кабинет – биха подходили надалеч по-конструктивно. В момента не виждаме такова държание от тяхна страна. Ако се води градивен диалог по политики, както сме го правили преди 1 година – могат да се намерят допирни точки. Но взаимни отстъпки непременно не се вършат. Вторият мандат ще бъде в тях и те носят цялата отговорност за сформиране на кабинет тогава “, сподели още социалистът.

„ Напълно е допустимо основаването на Политическа партия от страна на Радев да е деликатно обмислен проект. Подобни мнения правехме още и по време на акцията за предходния парламент. Тогава напълно намерено се виждаше поддръжката на президентството за тях. „ Продължаваме промяната “ израснаха като политици под крилото на Радев, само че пострадали са всички български жители “, безапелационен е Иван Иванов за политическите ходове на президента.

Той дефинира 12-годишното ръководство на ГЕРБ като главно за това да не бъдем признатите в този момент в Шенген. „ Но не знам за какво Гълъб Донев се тормози от сходен спор. Колкото повече бистрота имаме по тематиката, толкоз по-добре. Факт е, че ние механически доста от дълго време отговаряме на условията за Шенген “, добави националният представител от Българска социалистическа партия и уточни, че главен фактор при договарянията постоянно е била битката с корупцията.

В умозаключение Иван Иванов изясни, че социалистите са поддържа проектозакона за битка с корупцията на Политическа партия, само че са се въздържали от този на Министерски съвет, който по думите му няма да докара до нужните резултати. „ Законодателният орган е точно този механизъм, който може да избере най-хубавото посланичество. Имаме забележки и по двата законопроекта, само че ще създадем своите оферти сред двете четения. Ясно е, че в настоящия си тип КПКОНПИ не дава нужните резултати. През годините и ГЕРБ спъваха сходни промени “, приключи той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР