Това е правителство, което беше създадено от зор, а не

...
Това е правителство, което беше създадено от зор, а не
Коментари Харесай

Деян Дечев, БСП: Правителството беше създадено от зор, а не да решава проблемите на хората

„ Това е държавно управление, което беше основано от напън, а не да осъществя избрани политики или да взема решение проблемите на хората. “

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Деян Дечев в ефира на радио „ Фокус “.

Той акцентира, че от началото на 49-ото Народно заседание Българска социалистическа партия е единствената парламентарна мощ, която работи за това, за което е определена.

„ Ние направихме предложение за увеличение на минималната работна заплата от 1 юли, отхвърлено в зала, оферти за увеличение на майчинството през втората година, преизчисляване на пенсиите, необлагаем най-малко за най-бедните – отхвърлени в комисия. Ние нашата работа си я вършим, за жалост, останалите политически обединения се занимават с неща, които не кореспондират със поръчките им в предизборната акция “, разяснява социалистът.

„ Скептични сме към бюджета на Асен Василев, защото поръчките, които бяха направени от новите ръководещи, са за един противообществен бюджет. Дефицит от 3% ще замрази приходите на хората. Разбира се, ние ще създадем нашите оферти по бюджета. Тогава е значимо да видят българските жители кой по какъв начин гласоподава, тъй като се наслушахме на подправени обещания преди избори “, сподели още той.

„ От днешните поръчки излиза наяве, че конституционните промени, които ПП-ДБ прокламират, ще бъдат направени от Делян Пеевски. Предстои да забележим какво ще ни бъде сервирано като парламентарна група, в случай че изобщо бъдем поканени на такива съвещания “, уточни Деян Дечев.

Той обърна внимание и на ролята на „ Възраждане “ в избирането на Пеевски в конституционната комисия, без чиято помощ това не би било допустимо. По неговите думи, „ Възраждане “, които по принцип за много шумни, в комфортни моменти замълчават и с тяхното възпиране от дейстие разрешават прокарването на значими решения в Народното събрание.

„ Българска социалистическа партия преди 7 години първи заговорихме за паралелна страна, когато водихме една доста сериозна борба с ГЕРБ. За страдание, с времето това като че ли се не помни и едвам когато събитията ескалираха, хората се сетиха, че тази паралелна страна не е серпантина да съществува и занапред има да излизат други забавни неща “, сподели той за разтърсванията в правосъдната власт.

Според него, прокуратурата, откакто е споделила „ а “, би трябвало да каже цялата писменост. „ Друг е въпросът за какво нещата, които бяха презентирани в този момент, излизат чак в този момент и дали са стояли „ на трупчета “. Това са неща, които са извънредно тревожни и е значимо българското обществото да разбере каква е истината “, счита Деян Дечев.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР