Това е повече от трагично. Това е морално безобразие. Така

...
Това е повече от трагично. Това е морално безобразие. Така
Коментари Харесай

Шефът на ООН за блокираните 7000 камиона с помощи за Газа: Морално безобразие

" Това е повече от трагично. Това е морално безсрамие ". Така дефинира генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш блокирането на 7000 камиона с филантропична помощ за линията Газа.

Регионалният шеф Мохамед Шуша заяви, че към 7000 камиона чакат на границата с Египет, с цел да доставят помощ за Газа, само че процедурите за инспекция, изисквани от Израел, затрудняват придвижването.

Време е Израел да поеме " стоманен ангажимент " за безграничен достъп до филантропични артикули в цяла Газа, уточни шефът на Организация на обединените нации по време на посещаване на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Рафах ".

" От този пункт виждаме съкрушеното сърце и жестокостта на всичко това. Дълга колона от блокирани камиони за помощ от едната страна на портите, дългата сянка на глада от другата. Това е повече от трагично. Това е морално безсрамие ", уточни Гутериш на граничния пункт.

Хуманитарните експерти настояват, че единствено към 20% от нужното количество помощи е достигнало Газа и единственият метод да се посрещнат потребностите, е бързо да се ускорят сухопътните доставки.

Припомняме, по-голямата част от 2,3-милионното население на Газа е потърсила леговище към Рафах.

Гутериш прикани и за неотложно филантропично преустановяване на огъня и за освобождение на израелските заложници, арестувани от " Хамас ".

Израел заплашва да стартира огромна военна интервенция в град Рафах, макар интернационалните апели против сходна офанзива.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР