Това е последната възможност да осигурите Брекзит. Това заяви премиерът

...
Това е последната възможност да осигурите Брекзит. Това заяви премиерът
Коментари Харесай

Това е последната възможност да осигурите Брекзит, обяви Мей пред депутатите

Това е последната опция да осигурите Брекзит . Това съобщи министър председателят на Англия Тереза Мей в края на спор в Камарата на общините, по време на който депутатите разискаха договорката за овакантяване на Европейски Съюз , написа " Гардиън ".

Фактът, че Обединеното кралство не напуща Европейски Съюз през днешния ден, е въпрос на надълбоко страдание , разясни тя.
 Борис Джонсън разгласи, че ще поддържа договорката на Мей за Брекзит
Борис Джонсън разгласи, че ще поддържа договорката на Мей за Брекзит

Преди час Камарата на общините стартира да дебатира съглашението

Министър-председателят предизвести, че в случай че през днешния ден съглашението не бъде прокарано, Англия ще би трябвало да напусне Европейски Съюз на 12 април . За да се избегне това, Обединеното кралство евентуално ще се нуждае от дълго отсрочване на Брекзит, което би означавало да взе участие на изборите за Европейски парламент. Тереза Мей е безапелационна, че не приема подобен сюжет . Според нея английското държавно управление се ангажира да направи промени в политическата декларация, която през днешния ден няма да бъде подложена на гласоподаване.
 Барние удостоверил Брекзит без договорка, в случай че Мей се провали
Барние удостоверил Брекзит без договорка, в случай че Мей се провали

Дълго отсрочване на Брекзит ще принуди страната да взе участие на изборите за Европейски парламент.

Мей прикани депутатите да оставят настрани персоналните и партийни ползи, да поемат отговорността си пред английския народ.

Преди това приказва водачът на Лейбъристката партия Джереми Корбин. Според него днешното гласоподаване е " засегнатост за демокрацията ".

През януари министър председателят разгласи, че съглашението за овакантяване би трябвало да бъде гласувано дружно с политическата декларация. Но в този момент държавното управление се пробва да ги раздели на две , разяснява той.

Корбин е безапелационен, че лейбъристите няма да гласоподават за " недомислен Брекзит " . Лейбъристът напомни, че държавно управление понесе най-голямата загуба в историята на първото гласоподаване на договорката.
 „ Ден за равносметка”: Какво пишат английските вестници на 29 март 2019 година – ден на Брекзит
„ Ден за равносметка ”: Какво пишат английските вестници на 29 март 2019 година – ден на Брекзит

Днес Англия трябваше да напусне Европейски Съюз

След това министър председателят се опита да проси, тормози и подкупва. Но държавното управление още веднъж изгуби - четвъртата най-голяма загуба в историята, продължи той и изрази вяра Камарата на общините да поеме надзор в понеделник.

Ако депутатите не реализиран единодушие в понеделник, би трябвало да има предварителни парламентарни избори , предложи Джереми Корбин.

Депутатите би трябвало да блокират това съглашение , прикани политикът.

Законодателите започнаха да гласоподават.

Припомняме, Англия има период до 12 април да утвърди съглашението за Брекзит, с цел да се избегне разновидността за излизане без договорка. Ако депутатите отхвърлят за трети път договорката, то Лондон до 12 април би трябвало да разгласи пред Европейския съвет какво следва. Ако депутатите този път поддържат съглашението на премиера Тереза Мей, Англия ще получи удължение на периода за овакантяване до 22 май, съгласно решенията на Европейския съвет от предходната седмица.

На 12 март законодателите отхвърлиха изменената договорка на Мей. Гласуването завърши с 391 гласа " срещу " против 242 гласа " за ". На 15 януари 432 английски депутати против 202 гласоподаваха срещу съглашението на Мей.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР