Това е поредно разследване за фалшиви ваксинации и платени фалшиви

...
Това е поредно разследване за фалшиви ваксинации и платени фалшиви
Коментари Харесай

Разследват лекари за фалшиви COVID ваксинации

Това е следващо следствие за подправени имунизации и платени подправени документи, като даже бяха осъществени арести в страната.

Служители на икономическа полиция са влезнали през вчерашния ден в имунизационния кабинет на Регионалната здравна ревизия в Благоевград.

Проверката им е по получен сигнал за осъществявани фиктивни ваксинации срещу Covid-19 и издаване на цифрови документи, заяви БНР.

Полицията е направила претърсвания и изземвания от кабинета, в който са работели двама лекари - доктор Екатерина Митова и доктор Павлин Янкулски, като са обискирани и домовете им.

Лекарите и медицинските сестри, които са отговаряли за имунизацията, са разпитани.

Всички те отричат за позволени нередности.

Разследването в РЗИ е стартирало на база данни за недействителни имунизации на лица, регистрирани в Националната здравно-информационна система, които са послужили за приемане на " зелени документи ".

" Категоричен съм, че никой от нас не би си разрешил да взе участие в сходна скица. През кабинета са минавали хиляди хора и сме правили всичко допустимо, с цел да убедим даже тези, които се двоумят ", съобщи доктор Павлин Янкулски, който е и общински консултант в Благоевград.

По случая е формирано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР