Това е плана според, който трябва да се разходват Европейските

...
Това е плана според, който трябва да се разходват Европейските
Коментари Харесай

Виктор Минчев за Плана за Модернизация на ГЕРБ: Роман за програмисти по Стивън Кинг

Това е проекта съгласно, който би трябвало да се разходват Европейските фондове за идващите 7 години и крайния му период е 30 април. Плана е 73 файла (Word, Excel и др.), част от които имат линкове към Google Драйв-ове с още стотици документи.

Отварям детайлите по първата мярка планувана в проекта озаглавена " Създаване на национална STEM среда за умения на утрешния ден "... Викам си: " Брей, това звучи научно може пък да има нещо свястно вътре! ".

Отварям съответния Google Драйв съдържащ подробните документи по мярката. Google Драйва е качен от госпожа Косара Иванова. Викам си - това е несъмнено служителката в министерството, на която са й упълномощили да написа и готви документите.

Отварям папка " ПВУ/Модернизация/Дейност 1 ". Вътре първата директория се споделя " 1.1.1. ДГ с до 2 групи ". Отварям първия файл " 1.1.1. 2. Договор - ОДЗ 11 Слънце.pdf ". Чета контракта... И разбирам, че е контракт за саниране на детска градина.

Очите ми се уголемяват. Това е първата мярка, първата активност, първите контракти. Изведнъж съзнавам какво става. Свива ми се сърцето. Трескаво започвам да трансферирам и да чета и други мярки и действия диагонално.

И съзнавам: Тия са създали проект за цифровизация и рационализация, съгласно който дигитализацията значи саниране на постройка, а модернизацията полагане на асфалт.
Плана е изпълнен с действия и ограничения, които звучат гръмко, съвременно и цифрово. Но като отвориш в детайли дейностите, разноските и плановете се стига единствено до бетон, асвалт и кофраж.

Ума ми не го побира какъв ум би трябвало да имаш, с цел да искаш да изкривиш на всички места, където става дума за компютри, да го обърнеш на бетон и асфалт.
Толкоз от партия, в която всички нейни членове се занимават със строителство и недвижими парцели...

Това би трябвало да бъде спряно незабавно! Трябва да се пренапише проекта! Ако ще да закъснеем с 3-4 месеца, отново е по-добре в сравнение с да заключим парите още веднъж в безмислен бетон и асфалт.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР