Това е първото заседание на комисията в рамките на 48-ото

...
Това е първото заседание на комисията в рамките на 48-ото
Коментари Харесай

От здравното министерство искат промени в системата за проследяване на лекарствата

Това е първото съвещание на комисията в границите на 48-ото Народно заседание. По време на съвещанието министър Меджидиев дава отговор на настоящи въпроси, заложени от представители на всички парламентарни групи.

 

Системата за следене и разбор на лекарствените артикули се поддържа от " Информационно обслужване ".

 

В законовите текстове е посочено, че в случай че количествата от избран медикамент доближат под 65 %, се не разрешава реекспортът му, само че съгласно мен този % би трябвало да е по-висок, тъй като при постигане на 65 % в множеството от случаите към този момент има дефицит, уточни министър Меджидиев. По думите му инспекции в складовете са посочили, че са налични избрани лекарства, само че те не се доставят в аптеките.

 

В понеделник следва среща сред представители на търговците на едро, на Изпълнителната организация по медикаментите, на Националния съвет по цени и реимбурсиране и други, като се плануват такива срещи всеки месец. Ще следим какво липсва в аптечната мрежа и кое понижава застрашаващо като количество. Комплексен е факторът за дефицит на медикаменти, сподели министър Меджидиев.

В момента системата следи 60 медикамента, а предходната година са били 340, уточни още той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР