Това е първият провален Консултативен съвет за националната сигурност в

...
Това е първият провален Консултативен съвет за националната сигурност в
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев скочи на наследника си: Румен Радев е с основна вина за проваления Консултативен съвет

Това е първият провален Консултативен съвет за националната сигурност в историята на президентството и главната виновност за това носи президента. Така някогашният държавен глава Росен Плевнелиев разяснява в утринния блок на Би Ти Ви  състоялото се на два пъти последното съвещание на КСНС, на което трябваше да се разисква антикорупционния закон и основаването на специфичен проверяващ орган. Първото съвещание се провали, защото не се събра кворум, написа " Пик ".

``
реклама

 „ В месеците преди КСНС имаше два различни законопроекта, които е напълно обикновено да влязат в Народното събрание за разискване. Държавният глава по-скоро игра ролята на еднопартиен, в сравнение с надпартиен президент. Резултатът беше скръбен ”, продйължи с офанзивите Плевнелиев.

По думите му българският народ е очевидец на тоталния неуспех на целия политически хайлайф по тематиката с корупцията.

На въпрос дали президентската институция би трябвало да назначава шефа на проверяващия орган за корупция, Плевнелиев е безапелационен, че не би трябвало.

„ Повече от шест месеца бях едноличен началник на тази страна, направих две служебни държавни управления. Представете си, президентът еднолично ръководи страната и еднолично назначава органа, който се бори с корупцията и неговия началник. Това значи, че президентът има безгранична власт и това не е добре ”, обясни Плевнелиев.

Бившият държавен глава подлага на критика и дейностите на президента Румен Радев във връзка протеста на военните водачи от база „ Граф Игнатиево ”.

 „ Категорично не утвърждавам дейностите на летците. Това за мен оставя горчивото усещане и недоумение по какъв начин действа Конституцията. Не съм склонен и с дейностите на президента, който се опита да отбрани тези дейности, които са най-малко с настройката да бъдат противоконституционни ”, сподели Плевнелиев.

Той не отхвърли, че във военната ни авиация има проблеми, само че акцентира, че военните би трябвало да съблюдават своята клетва и дълг.

На въпрос дали усеща виновност за положението на авиацията ни сега, Плевнелиев съобщи, че „ всеки един политик би трябвало да усеща виновност за положението на авиацията ”.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР