"Това е първият от новите влакове за третата линия на

...
"Това е първият от новите влакове за третата линия на
Коментари Харесай

Фандъкова: Това е първият нов влак за метрото

"Това е първият от новите влакове за третата линия на метрото, който към този момент е в развой на механически тествания. В произвеждане са още 4 от 20-те влака, като първите ще стартират да идват в София през лятото на тази година ", написа във персоналния си профил Йорданка Фандъкова.

Тя разяснява, че новите влакове са с понижено ползване на електрическа енергия, понижени равнища на звук, както и с алтернатива за придвижване без ватман.

"Целият трен е пристъпен, за разлика от тези, които имаме, при които вагоните са отделени ", добавя кмет.

Метровлаковете са от серията на "Сименс " Inspiro. Те се тестват в центъра за тествания Т1 на Сименс, намиращ се в Вегберг-Вилденрат, Германия.

Изпълнителят би трябвало да създаде 20 съчленени влака от по три секции, всеки с дължина към 60-метра, или с 20 метра по-къси от употребяваните сега в София съветски влакове

Новите метровлакове ще се движат по трета линия на метрото, която свързва кв. "Овча купел " с кв. "Левски " . Трасето на новия метродиаметър, който се строи сега, е 18 км и по него ще има 18 метростанции.

Новите метровлакове на "Сименс " ще обслужват първия стадий от трасето, който е с дължина 7 км, ще има 7 метростанции и ще свързва "Красно село " с началото на бул. "Владимир Вазов ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР