Това е опит да се потуши общественото напрежение, макар че

...
Това е опит да се потуши общественото напрежение, макар че
Коментари Харесай

Политолог за оставките: Не вижда защо трябва да се бърза за предсрочни избори

Това е опит да се потуши публичното напрежение, въпреки че се колебая това да се случи. Протестиращите явно желаят оставката на цялото държавно управление и предварителни избори. Това сподели за "По света и у нас " политологът доцент Стойчо Стойчев по отношение на желаните от премиера оставки.

"Затова на мен ми се коства, че търсенето на компромисен вид ще мине, от една страна, през протестиращите да изразят своите претенции оттатък оставката, какви съответни политики желаят и държавното управление се ангажира в незабавен период да ги ползва дружно с болшинството, тъй като другият вид е разформироване на Народното събрание, в случай че желаете, предварителни избори със длъжностен кабинет на президента Радев, което значи, че няма да има парламент, който да гласоподава каквито и да било законодателствени промени и не могат да бъдат признати никакви политики, до момента в който не се проведат изборите ", сподели анализаторът, съобщи Българска национална телевизия.

Обсъждат бъдещето на кабинета на Коалиционен съвет

Ако задачата на протестиращите е такава, те могат да упорстват за този вид, само че не мисля, че с оставки на трима или на 13 министри ще се понижи остротата на митингите.

Напротив - тези три оставки ще дадат съображение на хората, които са пред Народното събрание, да стачкуват с още по-голяма заостреност, защото виждат, че натискът, който упражняват, дава резултат в мечтаната от тях посока, продължи политологът.

Българска национална телевизия: Три разновидността бяха обсъждани през днешния ден. За тях говорихме и по-рано в новините през днешния ден. Кой от тези три разновидността Ви се коства по-реалистичен?

Най-реалистичен не мога да кажа, защото това са евентуалните митинги, чийто стойности на вероятностите не можем да ги изчислим все още. Ситуацията е прекомерно динамична. От позиция на ръководството и на страната, и на нас, жителите, най-хубавият вид е, в който се смени персонално съставът на Министерския съвет, в болшинството в Народното събрание се ангажира да ползва настояванията на протестиращите, настояванията за съответни политики този парламент изкара мандата си, като приготви едни естествени избори на пролет, съобщи Българска национална телевизия.

Ситуацията със длъжностен парламент на президента Радев и насрочване на предварителни избори, ни праща да вършим избори ноември-декември - в пика на вирусната болест. Не виждам за какво да се бърза чак толкоз доста, защото никакъв проблем от тези на протестиращите, които са набелязали, не може да се реши за три месеца по-кратко време.

Българска национална телевизия: Т.е. не виждате тези три оставки да успокоят напрежението, а в противен случай да засилят митингите, по този начин ли?

Точно по този начин мисля. Тези оставки ще дадат спомагателна мотивация на хората, които са на улицата, да не престават да желаят оставката на Борисов и на цялото държавно управление дружно с него.

Българска национална телевизия: До по кое време ще продължат митингите?

Или до момента в който получат оставката на държавното управление или пък, до момента в който се получи вътре някакъв срив в тези разнородни групи. Не знаем каква е тежестта на хора, които Божков твърди, че ръководи вътре в това множеството. Не знаем каква част от хората са стимулирани фактически да стачкуват до дъно, както се споделя, до момента в който държавното управление не подаде оставка, тъй като това наподобява безразсъдно на фона на постоянни избори, които идват напролет, тъй че мъчно мога да предвиждам.

Най-дълго ми се коства, че биха траяли митингите в случай, че ситуацията стои естествена до към 15 септември, когато учениците тръгнат на учебно заведение и хората се върнат към нормалните си ежедневни отговорности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР