Това е някакъв компромис, компромис от страна на Борисов, защото

...
Това е някакъв компромис, компромис от страна на Борисов, защото
Коментари Харесай

Проф. Ал. Маринов: Цветанов се превръща в ”привлекателна” мишена

Това е някакъв компромис, компромис от страна на Борисов, тъй като той не може и не желае да в профил изцяло Цветанов. От позиция на лобито на подръжниците на Цветанов, това е някаква победа. Но съгласно мен този компромис ще докара до това, че няма да има публичен резултат. Защото обществото желае действителни стъпки, а не краткотрайно премахване.
Като прибавите и обстоятелството, че Цветанов досега не демонстрира и грам страдание, опрощение, той по този начин парадира, че нищо неприятно не е направил, един тип е почтена жертва, то по-скоро това няма да се одобри от необятната общност. А можеше да се даде знак, че има някакво отмъщение. Така политологът проф. Александър Маринов разяснява за Фрог нюз " апартаментгейт " и отстраняването на Цветан Цветанов като ръководител на парламентарната група на ГЕРБ, началник на комисия и народен представител.

Обяснимо е, Борисов да внимава, откакто се има ролята на Цветанов през последните години и изключително през последните две-три години, когато Борисов потегли да се занимава със международни каузи Ясно е, че въздействието на Цветанов е огромно, макар че той няма куража да се опълчи намерено на Борисов. Все отново каквито и ще да са организаторските качества на Цветанов, ГЕРБ се крепи на Борисов. Така че не знам, до каква степен това е победа. Това е победа по Цветановите стандарти. В случая той се трансформира в една " привлекателна " цел. Той си стои, той парадира и ще продължи да провокира всички фактори, които доведоха до този скандал. Това не са единствено вътрешни фактори.Ясно е, че той към този момент не е допустима фигура. Но все пак се е запънал като рак на ручей и не мърда. Знаете, че играта " Дядо вади ряпа " свършва с изваждане на ряпата. И това, несъмнено, ще носи негативи за ГЕРБ. Убеден съм. Те така и така си имат доста проблеми. Да не приказваме, че изобщо не е завършила историята. За мен нещата стартират, а не завършват, съобщи той.

Маринов разяснява и позицията на опозицията и най-много на Българска социалистическа партия: Не може да се каже, че от Българска социалистическа партия изцяло мълчат. Но не са доста безапелационни. Трябва да извлекат някаква изгода от този скандал. Те какво чакат - ГЕРБ сами да паднат, да се разпаднат, хората да скочат и ги Разкъсат. Все отново въпросът е опозицията да предложи нещо, не просто да споделя явни истини.Примерно, какво би направила Българска социалистическа партия с цел да се отстранен систематичните условия да се случва това. В това отношение мълчанието е гръмко. Ще се съгласите, че това което следим, не е изолиран случай, не е въпрос на волята на един или различен човек. Това е система. Система на нелегално обогатяване, корист и търговия с власт. Това е., счита политологът.

Той разяснява и съглашението сред ГЕРБ и Съюз на демократичните сили за обща листа за европейските избори: От позиция на Съюз на демократичните сили ситуацията е разбираемо. Те желаят да се посъживят. Но е необичайно, когато един политик е махленски или обществото счита, че е правил доста неправилни неща, да дава отговор за изборите, партийните листи и така нататък Както беше споделил на времето един от водачите на Съюз на демократичните сили, може би се " включват с омерзение ", разяснява проф. Маринов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР