Това е някакъв ад - да вървиш с автомат и

...
Това е някакъв ад - да вървиш с автомат и
Коментари Харесай

Българи в Москва: Това е някакъв ад - да разстрелваш хора, които са тръгнали на концерт

" Това е някакъв пъкъл - да вървиш с автомат и да разстрелваш хора, които са тръгнали на концерт ". Така разясниха в ефира на Нова тв атентата край Москва от петък вечерта Йорданка и Диан - двойка стоматолози, които живеят в Русия от няколко десетилетия.

Те описват, че били доста шокирани от случилото се. Разбрали от новините, когато се прибрали от работа. Техни другари и родственици им звънели обезпокоени, защото те постоянно посещавали залата.

Според двойката, терористите са се възползвали от обстоятелството, че събитието се е провеждало точно там. По техни думи в съветската столица ограниченията за сигурност са доста по-засилени. Концертната зала се намира отвън Москва, където казусът е по-различен. До нея може да се стигне с метро, само че метростанцията е единствено една и тя има единствено един вход и излаз.

На територията на съветската столица, с цел да се влезе в огромна постройка - да вземем за пример магазин, кино, мол или спектакъл - постоянно имало металотърсачи. А, в случай че човек влиза с раница в метрото - минава през скенер. Навсякъде имало и охрани, споделя Йорданка.

Диан прибавя, че пунктовете за подаяние на кръв са осъмнали с извити пред тях опашки, откакто на предишния ден, жителите са били призовани да оказват помощ на потърпевшите.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР