Това е ново начало – откриваме епохата на хората, които

...
Това е ново начало – откриваме епохата на хората, които
Коментари Харесай

Пенчо Милков: Русе - по-зелен, по-чист, по-добър за живот и работа

Това е ново начало – откриваме епохата на хората, които обичат Русе. Победа на тези, които обичат Русе, над тези, които обичат властта. Имам ясна визия за Русе като северната столица на България. Това споделя претендентът за кмет на Русе от Българска социалистическа партия, който се явява на балотаж в неделя.
- Г-н Милков, защо не Ви стигна времето в тази акция?

- Изкарахме един месец в срещи с хиляди русенци. Изключително прочувствен месец, в който нямаше обитаемо място, нямаше улица в село в Община Русе, по която да не сме минали. Дискутирахме дружно опцията Русе да тръгне по нов път. Получих страховит заряд от силата на русенци. Това ме изпълва с решителност и мощ да се борим. Срещите, общуването, шерването не стопират. Продължавам да получавам извънредно доста въпроси и оферти при срещи и в обществената мрежа. Както казахме и на закриването на акцията, в действителност това е ново начало – откриваме епохата на хората, които обичат Русе. Победа на вярата над отчаянието. Победа на тези, които обичат Русе, над тези, които обичат властта. С поддръжката за общата ни идея ще въздигнем още веднъж града ни.

- Какво е настроението Ви преди решителния балотаж?

- Точно такова – с решителност за смяна. Енергията на русенци ме изпълва с тази решителност. Честно и със сърце – по този начин ще работим за нашата община. Категорични сме, че сегашният модел на yпpавление е привършен и безпомощен да се cпpави c тежките пpоблеми, а доказателство е тpайното обезлюдяване на града ни. Когато се родих, Русе имаше 180 000 поданици. Днес сме 140 000 и това споделя всичко. Оттук си потеглят цели фамилии, медици, инженери, учени, бизнесмени, работници; изтичат силата и младостта на Русе. Градът ни понесе доста удари. Обезлюдя и остаря. Но ще се борим занапред да разгърне своя капацитет.

- Как съгласно Вас може да бъде преодолян този демографски колапс?

- Местната власт би трябвало да подкрепя творчеството и желанието за ycпеx, а гpадът да cе отвоpи към новите теxнологии, които пpоменят дyxа, образа и дават работа на младежите.

В платформата ми за ръководство е заложена поддръжка за предприемачеството и дейна работа за повишение на стандарта на живот на русенци.

Имам ясна визия за Русе като северната столица на България – местоположението, xората, техния гений и усърдие, Русенския университет, Дyнав, близостта до Бyкуpещ са нашето извънредно преимущество. Време е да си напомним, че гpадът ни е cъc cтратегическо разположение и интернационално значение. Само на 70 километра е cтолицата на Рyмъния, а Русе е пъpвият гpад в Бългаpия, в който бизнесът на Рyмъния може да намира паpтньоpи.

Ще работя за връщането на русенци и за привличане на експерти и техните фамилии от други градове и страни. Да превърнем Русе в витален и гостолюбив град – както му приляга.

- Смятате ли, че има вяра Русе да се оправи с дългогодишни проблеми, като ниските заплати и мръсния въздух?

- Да – щом управляваме честно. Вярвам, че смяната се корени в честността, в добротата. И въздухът може да е чист, и улиците ремонтирани, щом има воля и непреклонност.

Какво виждаме в този момент - замърсен въздух като преди 30 години. Заплати без актуализация, ниски на фона на страната. Некачествени поправки. Потънали средства. Дежа вю.

Всички желаеме да се промени тази обидна и жалка обстановка - междинната заплата тук е с повече от двеста лв. по-ниска от междинната за България. Трудът и геният на русенци заслужават доста повече! Бизнесът не би трябвало да се тормози от администрацията. Ще бъде подсилен.

А градът ни би трябвало да се отвори към новите технологии, които трансформират духа, образа и дават работа на младите.

Ще се оправим дружно. Каузата Русе ще ни води в идващите години.

Ще се опълчва интензивно и с всички законови средства на фирмите-замърсители, печелещи за сметка на въздуха и здравето на русенци. Решен съм да трансформира града ни в един от най-зелените в България.

Бих желал още веднъж да прикани –да се отърсим от партийните ежби и да действаме за възхода на Русе.

Нека се вглеждаме в личностите, в качествата и честността им, в силата и силата на характера им, в последователността и правилата им.

- Какво очаквате от балотажа? Ще се резервира ли тази разлика от 10 % сред вас и съперника ви?

- Не се занимавам с прогнози, има задоволително експерти, които работят това. Ще ви споделя нещо – при многочислените ми срещи се убедих, че всички желаят смяна. Някои не имат вяра, че ще имаме сили за нея, само че тя зависи от нас. От всички и от всеки един. Гласът на богатия и бедния, на младия и остарелия, е еднообразно значим, по тази причина смяната желае готовност. Затова резултатът беше подобен. Изпълнени сме с отговорност към идващите 4 години и бъдещето на Русе.
Вярвам, че Русе би трябвало да бъде ръководен транспарантно, честно и съгласно закона. По образеца на огромните европейски градове, с които ни свързва великия Дунав.

Благодаря на всички за поддръжката!

Въпросите зададе: Албена Симеонова

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР