Това е нещо, което тревожи не само хората в тези

...
Това е нещо, което тревожи не само хората в тези
Коментари Харесай

Защо младите уелсци напускат местата, в които са израснали, за да живеят другаде

Това е нещо, което тревожи освен хората в тези региони, само че и депутатите в Уестминстър.

Комисия на общините неотдавна направиха изследване, с цел да прегледат смяната на популацията в Уелс и за какво доста по-млади хора наподобява се местят другаде.

Преброяването от 2021 година демонстрира, че популацията на Уелс е повишено с 1,4% през последните 10 години, най-ниското напредък на която и да е нация в Обединеното кралство.

Комитетът по въпросите на Уелс споделя, че е „ изключително заинтригуван да разбере за какво по-младите хора наподобява напущат Уелс “ като част от своето следствие.

С констатациите от следствието, което се чака навреме, Sky News беседва с някои младежи от Уелс, с цел да разбере какво ги е предиздвикало да изоставен.

„ Предизвикайте себе си “

Eurgain Wyn е на 25 години и в началото от Pembrokeshire в Западен Уелс.

Тя е учила в университета преди да се реалокира преди две години.

Eurgain споделя, че има упования, че по-младите хора би трябвало да останат в Уелс. < /p>

„ Исках да предизвикам себе си, по тази причина взех решение да отида в Бат “, сподели тя.

„ Мисля, че проектът на доста хора в Бат е: приключваш да учиш и всички се реалокира в Лондон, тъй че в никакъв случай не съм мислил за нещо друго. Винаги съм желал да се преместя в Лондон. "

Изображение: Eurgain Wyn

За Eurgain животът в Лондон значи да разшири хоризонтите си и да види повече от това, което светът може да предложи.

" Това не е нещо, което можете да извършите, в случай че останете в Уелс “, сподели тя.

„ Да си на 20 години е основен миг. Хората желаят да изследват и да създадат всичко, което могат през това десетилетие. "

Брат й също е напуснал Уелс и сега живее в.

" Той е там от шест години без диря да се върнете скоро “, добави тя.

„ Когато имате тези благоприятни условия, не би трябвало да се въздържате и да останете с това, което ви харесва. “

„ Липса of work'

Сион Оуен, на 23 години, е родом от Ангълси, само че се е преместил предишния май.

Той сподели, че неналичието на работни места в работата му значи, че би трябвало да търси по-далеч.

„ Причината да се преместя беше неналичието на работа в Англси, Бангор и Северен Уелс за това, което желаех да върша, по-скоро от страна на бизнеса “, сподели той.

“ Това, на което се надявах, е поддръжка откакто завърша университет или лицей.

„ Единствената работа, която виждам тук, е за дърводелци, търговци, инженери, медицински сестри.

“ Има толкоз доста компании на юг [на Уелс] и в случай че желаят да разширят бизнеса си, би трябвало да имат офиси и на север. "

Според Сион, по-високи заплати от другата страна на границата също беше привлекателна.

„ Работата с града и Англия е, че в Англия могат да се печелят повече пари, в сравнение с вкъщи. Това е най-жалкото нещо в тази ситуация ", добави той.

" Аз съм единствено на няколко часа път от вкъщи, само че тук има доста повече работни места. "

' Малко промяна'

Kieran Hughes е родом от Нюпорт в Южен Уелс.

Изображение: Kieran Hughes

24-годишният живее в Лондон от две години.

След като приключва образованието си в университета в Кардиф, пандемията беше „ главен принос “ зад преместването на Киърън.

„ За мен просто желаех малко смяна, да напусна Южен Уелс за мъничко и вижте какво друго има там и второ, благоприятни условия за работа, " сподели той.

" Работя в правната промишленост, тъй че имаше повече благоприятни условия за работа за работата, която желаех правете от страна на комерсиалното и корпоративното право в границите на Лондон, за разлика от Кардиф или Нюпорт да кажем. "

За Кийрън " бръмченето " на град като Лондон също е привлекателно.

„ Има повече неща, които се случват отвън работата “, сподели той.

„ За някой като мен, който се любува на неща като музикални концерти, просто има възприятието, че когато някой прави огромно турне в Обединеното кралство, той постоянно пропуща Кардиф или на всички места в Южен Уелс. Така че, изключително когато излизате в Лондон, има повече благоприятни условия да видите актьори и комедианти. "

Киран има вяра, че нещата " несъмнено " могат да бъдат направени, с цел да се задържат повече младежи в Уелс.

" Аз мисля, че това са просто по-привлекателни благоприятни условия за работа в Южен Уелс или назад в Уелс като цяло “, сподели той.

„ Трудно е да заобикаляме обстоятелството, че заплатите са малко по-високи другаде – постоянно ще има бъде притегателна мощ към разнообразни места в Обединеното кралство, когато има по-атрактивни пакети за претовареност. “

„ Направете разлика “

Темата за младежите, напускащи Уелс и селските региони по-специално неотдавна беше разисквано в.

Министърът на стопанската система на държавното управление на Уелс, Вон Гетинг, сподели, че желае хората да видят „ позитивното от оставането в Уелс “.

„ Моята упоритост е елементарен. Искам да видя повече работни места и по-добри работни места в целия Уелс “, сподели той.

„ Искам благоприятни условия за пускане и развиване на бизнеса. “

Г-н Гетинг сподели, че не го прави желая младежите да го виждат като „ точка на национална работа, която би трябвало да се върнете [в Уелс] без значение от опциите “.

„ Искам да бъда положителен и оптимист за нещата, които можем да създадем, даже във времената, с които ще се сблъскаме през идната година и повече, към момента ще имаме благоприятни условия да създадем разликата “, добави той.

„ Искам хората да видят, че в редица области можете правете избори и имайте в действителност добър живот, който е стопански сполучлив в страна, която не е просто дребна, само че е брилянтна. game'

Но дали младежите, които приказваха със Sky News, ще се върнат ли в Уелс?

Eurgain споделя, че ще остане в Лондон към този момент, само че би желала да се върне вкъщи в бъдеще. < /p>

„ Ако трябваше да имам деца, бих желала те да имат уелско обучение и образование, сходно на това, което имах аз, тъй че явно тогава бих се върнала в Уелс “, сподели тя.

„ Може би не незабавно назад в Пембрукшър, да вземем за пример, може би в Кардиф, само че не и в близко бъдеще. “

Сион също се надява да успее да си откри работа в Ангълси в бъдеще.

„ Това е задачата, само че сега няма задоволително свободни работни места “, сподели той.

Докато някои от приятелите на Киърън, които също живеят в Лондон, „ нямат желание да завръщайки се " в Уелс, той не вижда живота в Лондон като " вечно " за него.

" Виждам се по какъв начин се връщам в Южен Уелс ", сподели той.

„ Да си лондонско момче се усеща като игра на младеж. Не е вечно. Аз съм от Южен Уелс, фамилията ми е тук, приятелите, с които съм израснал, са тук и разноските за живот тук са доста по-добри, в сравнение с другаде. "

Правителството на Уелс разгласява изказване в отговор на мненията.

Говорител сподели: „ Правим всичко допустимо, с цел да помогнем на младежите да възнамеряват бъдещето си в Уелс. Използвайки отличителните мощни страни на локалните стопански системи, ние работим за основаване на по-добри работни места и повишение на уменията за подкрепяне на бизнеса на все по-труден стопански декор.

„ Ние се занимаваме с казуса с огромния брой втори домове, които могат да повлияе на общностите и тяхната резистентност посредством използване на най-широкия пакет от интервенции, следен в Обединеното кралство. Също по този начин беше направено рекордно равнище на вложения в поддръжка на нашия ангажимент да предоставим 20 000 спомагателни жилища чартърен в обществения бранш през този държавен мандат. “

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР