Това е неочакван ход на заразата с COVID-19, категорично това

...
Това е неочакван ход на заразата с COVID-19, категорично това
Коментари Харесай

Доц. Петър Атанасов: В момента има втори пик на коронавируса у нас

„ Това е непредвиден ход на болестта с COVID-19, изрично това е пик “. Така началникът на Клиниката по вътрешни заболявания в „ Пирогов “ доцент Петър Атанасов разяснява пред БТВ увеличаващите се случаи на ковид у нас през последните дни. Според него в процентни данните се приближават до началото на март и април, когато имаше сериозна заболевамост. 
„ При всеобщия скрининг доста от хората могат да се окажат носители на вируса, само че това не значи, че безусловно ще се разболеят “, сподели още доцент Петър Атанасов. Според него сега изрично има пик и той е разследване най-много на смяната във времето. " Имаше няколко седмици време без слънце и с нараснала мокрота, което съответства и с разхлабване на ограниченията – това докара до този втори пик ", означи доцент Атанасов.
" Има избрани нюанси, които разграничават коронавирусната пневмония от другите пневмонии, само че заболяването протича друго съгласно терена – гостоприемника, т.е. болният човек ", сподели още лекарят.  Според него тестванията не са параметър, по който да се съди изрично при слагането на диагнозата, тя се оформя сложно – от клиничната картина, параклинични белези и характерни лабораторни потвърждения, каквито са PCR тестът и бързия тест, серелогичната проба. „ Най-добрият ценител на вируса е персоналният имунитет на всеки човек “, уточни доцент Петър Атанасов. 
" Спекулативно е да се направи извод дали вирусът е станал с времето по-щадящ, първо инфекцията се срещна с така наречен рискови групи. В момента боледува тъкмо онази група българи, които биха изкарали и друга зараза от този вид. Това са здравите хора, които бяха защитени, съблюдаваха карантина и огромната част в този момент прекарват по-лекичко. Сега по-често пациентите са младежи. Април и март инфекцията се срещна с рисковите групи. Това е подла болест, може 10-ина дни да нямаш никаква симптоматика и след това всичко да се развие прекомерно бързо ", изясни още доцент Петър Атанасов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР