Това е най-високият брой от началото на записите през август

...
Това е най-високият брой от началото на записите през август
Коментари Харесай

Списъкът на чакащите на NHS в Англия достига рекорд от 7,75 милиона задържани за лечение

Това е най-високият брой от началото на записите през август 2007 година

Също по този начин се усилва времето, което хората би трябвало да чакат прегледайте - 8 998 души в Англия са чакали повече от 18 месеца за рутинно болнично лекуване в края на август по отношение на 7 289 в края на юли.

И повече от 396 000 пациенти са чакали повече от година, с цел да стартира лекуване от края на август, което е нарастване от края на юли.

Междувременно хората, чакащи повече от 12 часа в незабавните отделения в Англия от решение за приемане до фактически приемане, са 33 107 през септември – забележителен спад от 54 573 през декември 2022 година – само че към момента по-висок от този август.

Цифрите идват макар обещанието на държавното управление да понижи броя на чакащите като един от основните си цели.

< p class= " sdc-article-related-stories__link-text " > Трима пациенти починаха след несполучливи грижи при колоноскопия, NHS Greater Glasgow and Clyde признава

Той упреква продължаващите лекарски стачки като значим фактор, способствуващ за забавянията, до момента в който те се борят за по-добро възнаграждение и условия на труд.

Изображение: Младшите лекари на NHS са стачкували няколко пъти тази година

Целта е да се отстранен всички чакания от повече от една година до март 2025 година

< p> В проект за възобновяване, разгласен през януари, е сложена цел 76% от пациентите, посещаващи незабавна помощ, да бъдат признати, преместени или изписани в границите на четири часа до март 2024 година, макар че някои дефинираха това като амбициозно.

Професор Питър Френд, вицепрезидент на Кралския лицей по хирурзи на Англия, сподели: „ Повишеното търсене, рекордните свободни работни места и стачните дейности не престават да възпират напъните за възобновяване.

„ Докато личният състав на NHS продължава да работи интензивно, с цел да понижи чакането описи, това се случва при извънредно сложни условия - и това е преди зимния напън да удари.

Обществеността упреква държавното управление за стачките на лекарите

„ Неотдавнашният финансов подтик на държавното управление за подкрепяне на здравните услуги тази зима е доста добре пристигнал. Въпреки това основното заричане на министър-председателя за понижаване на размера на листата с чакащи до март 2024 година наподобява от ден на ден и повече подозрително. “

Той прикани държавното управление да продължи да финансира хирургически центрове в региони с дълго очакване интервенции.

Прочетете още:

Време на изчакване за рак

Данните също по този начин демонстрират, че 23 809 пациенти в Англия са чакали повече от 62 дни след незабавно ориентиране към общопрактикуващ доктор за подозрение за рак при започване на септември, повече от 2000 от началото на август.

Повечето от тези пациенти чакат диагностичен тест и нямат рак, до момента в който към един на всеки седем в действителност страда от заболяването и чака лекуване.

Освен това, 62,8% от пациентите с рак, които са минали първото си лекуване през август след незабавно препращане от общопрактикуващ доктор, са чакали по-малко от два месеца, леко нарастване от 62,6% през юли. Целта е 85%.

А пациентите, незабавно ориентирани за подозрение за рак, които са били диагностицирани или ракът им е изключен в границите на 28 дни, са намалели по отношение на предишния месец.

Въпреки това през август са били направени по-спешни посоки за рак от общопрактикуващите лекари (267 555) - с 1% през юли и с 4% по отношение на данните от август 2022 година

Главният изпълнителен шеф на Cancer Research UK Мишел Мичъл сподели, че описите с чакащи за лекуването на рак „ не е ново “.

Г-жа Мичъл сподели: „ Всички цели за времето за изчакване на рак още веднъж са пропуснати в Англия макар най-хубавите старания на личния състав на NHS.

„ Зад тези цифрите са хора, чакащи с неспокойствие диагноза рак, а пациентите остават несигурни по кое време ще получат лекуването, от което незабавно се нуждаят.

„ Въпреки че стачните дейности нарушиха услугите, описите с чакащи, които виждаме в Англия през днешния ден не са нови. "

Виртуалните отделения са „ доставени "

NHS England съобщи, че е изпълнила упоритостта си да пусне 10 000 виртуални кревати в отделения до края на септември.

Повече от 240 000 пациенти към този момент са били лекувани с тях, се споделя в известието и се прибавя, че проучванията демонстрират, че хората, които се лекуват вкъщи, се възвръщат със същата скорост или по-бързо от тези в болничното заведение.

Добавя се, че септември беше най-натовареният до момента за незабавна помощ и макар шест дни индустриални дейности през август, NHS лекува 10% повече пациенти (1 422 225) в съпоставяне със същия месец преди пандемията (1 292 163 през август 2019 г.).

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР