Това е най-високата цена на синьото гориво от януари насам.

...
Това е най-високата цена на синьото гориво от януари насам.
Коментари Харесай

Природният газ в Европа поскъпна до най-високото си ниво

Това е най-високата цена на синьото гориво от януари насам. Една от аргументите за повишаването му е опасението на вложителите за нарушение на доставките на природен газ поради възможното експлоадиране на нова война в Близкия изток, осведоми Българска телеграфна агенция.

 

Пазарите са в очакване на израелската реакция след въздушната военна офанзива, която Иран извърши против Израел в нощта против неделя, показва ДПА.

Газовите складове в Европа са запълнени приблизително на 62 % от потенциала им. Според Асоциацията на европейските оператори на газова инфраструктура (Gas Infrastructure Europe - GIE) нивото на запълняемост на газовите хранилища на Стария континент през последните пет години е било приблизително 43 % по това време на годината. 

 

Междувременно финландската газова компания " Газгрид Финланд " (Gasgrid Finland) разгласи, че газопроводът " Балтикконектор " (Balticconnector), които свързва Финландия и Естония, ще бъде въведен още веднъж в комерсиална употреба на 22 април.

 

Съоръжението беше развалено през октомври 2023 година Повредата е била породена от огромна котва, която е била влачена по дъното на морето, заяви тогава финландската полиция, представена от Ройтерс. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР