Това е най-скорошният случай, в който представител на съюзническа на

...
Това е най-скорошният случай, в който представител на съюзническа на
Коментари Харесай

Тръмп се срещна с бившия японски премиер Таро Асо

Това е най-скорошният случай, в който представител на съюзническа на Съединени американски щати страна открива контакт с кандидат-президента от Републиканската партия.

Осемдесет и три годишният Асо, който понастоящем е заместник-председател на ръководещата в Япония Либерално-демократическа партия се е срещнал с Тръмп в Ню Йорк през вчерашния ден вечерта, като срещата е траяла към час.

" Той е почитан човек в Япония и отвън нейните лимити - човек, който одобрявам и с който съм се срещнал чрез нашия безценен другар Шиндзо ", сподели Тръмп, имайки поради починалия японски министър председател Шиндзо Абе.

Таро Асо беше вицепремиер на Шиндзо Абе, който имаше близки връзки с Тръмп по време на управническия мандат на президента републиканец. Асо от години играе значима роля в японската политика и има огромен опит, що се отнася до връзките сред Съединени американски щати и Япония, отбелязва Ройтерс.

Япония се пробва да се свърже с хора, които са близки до Тръмп, преди президентските избори в Съединени американски щати на 5 ноември и на фона на терзанията, че в случай че се върне в Белия дом, Тръмп може да вкара протекционистки ограничения или да предприеме други дейности, които да се отразят отрицателно на японската стопанска система или на връзките сред Съединени американски щати и Япония в областта на защитата.

Японската външна министърка Йоко Камикава сподели на вчерашна конференция, че визитата на Асо в Съединени американски щати си е негова персонална самодейност и че японското държавно управление няма общо с него.

Преди към две седмици американският президент Джо Байдън и японският министър председател Фумио Кишида оповестиха проекти за военно съдействие и набор от планове, ориентирани към усилване на съюза сред Съединени американски щати и Япония.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР