Това е най-скъпата придобивка на облачната компанияTableau помага на хората

...
Това е най-скъпата придобивка на облачната компанияTableau помага на хората
Коментари Харесай

Salesforce с историческа сделка, поглъща Tableau

Това е най-скъпата облага на облачната компания

„ Tableau оказва помощ на хората да виждат и схващат данните, а Salesforce оказва помощ на хората да се ангажират и схващат клиентите си ”, съобщи Марк Бениоф, основен изпълнителен шеф на Salesforce (снимка: Salesforce)

Лидерът в облачните услуги за бизнеса Salesforce.com купува доставчика на решения за разбор на огромни данни Tableau Software в договорка на стойност $15,3 милиарда Това е най-скъпата облага в историята на Salesforce, отбелязва CNBC.

Базираният в Сиатъл експерт в огромните данни Tableau Software има повече от 86 000 клиента, в това число огромни софтуерни имена като Verizon Communications и Netflix.

Като част от договорката вложителите в Tableau ще получат за всяка своя акция по 1,103 акции от Salesforce, което се равнява на оферта от 177,88 $ на акция, или награда от 42% по отношение на цената им при затваряне на борсовата търговия в петък.

Сделката на Salesforce идва няколко дни откакто Гугъл погълна компанията за разбор на данни Looker за сумата от 2,6 милиарда $. Тя надвишава най-голямата покупка в историята на Salesforce – през 2018 година CRM водачът даде $5,9 милиарда за MuleSoft.

„ Придобиването форсира пътната карта на Salesforce за самодейността „ Клиент 360 ”, която оказва помощ на фирмите да получат цялостна визия за своите клиенти, и по-широко тяхната самодейност в областта на разбора ”, разяснява Стив Кьониг, анализатор от Wedbush Securities.

Анализът на огромни данни е комплициран развой, употребен за откриване на скрити модели, непознати корелации, пазарни трендове и желания на клиентите, които постоянно оказват помощ на фирмите да вземат по-добри бизнес решения.
още по тематиката
Очаква се договорката да завърши през третото тримесечие, след което Tableau ще работи независимо, водена от основния изпълнителен шеф Адам Селипски и неговия сегашен мениджърски екип.

„ Tableau оказва помощ на хората да виждат и схващат данните, а Salesforce оказва помощ на хората да се ангажират и схващат клиентите си ”, съобщи Марк Бениоф, основен изпълнителен шеф на Salesforce.

Базираната в Сан Франциско компания съобщи, че договорката евентуално ще добави до 400 милиона $ в приходите за 2020 година, само че ще понижи поправената облага с към 37-39 цента на акция.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР