Това е най-разхитителният, популистичен и харчещ бюджет в историята на

...
Това е най-разхитителният, популистичен и харчещ бюджет в историята на
Коментари Харесай

Николай Василев описа катастрофата, която предстои: Изсипваме пари със самосвали, ще "излезем" от Еврозоната, преди да сме влезли

" Това е най-разхитителният, популистичен и харчещ бюджет в историята на България. Разходите като % от Брутният вътрешен продукт ще бъдат 48%, при рамки от 33 до 43%. Това е смъртоносен скок на този индикатор. Няма да имаме икономическа непоклатимост, а може и да излезем от Еврозоната, преди да сме влезнали. Изсипваме пари със самосвали, няма да реализираме задачите си ". Това съобщи някогашният стопански министър (2001 – 2003) Николай Василев в NOVA NEWS.

По думите му сред 1997-ма и 2008-ма година България е имала добра фискална политика и рекордно понижаване на държавния дълг. " След септември 2020 година се ускоряваме по пързалката надолу и в този момент с голяма скорост. В момента ръководещите имат вяра, че колкото повече милиарди се раздават по-добре ", счита икономистът. И предвижда, че два мандата с такова финансово ръководство ще доведат до рецесията в Гърция, настъпила през 2010 година

" Ако такива хора ни управляваха последните 20 години, в този момент България нямаше да е функционираща стопанска система и щеше да е по-бедна ", счита той. По енергийната тематика споделя, че не му харесва да има държавни сдружения 32 години след началото на прехода.

" Ако беше приватизирана и либерализирана енергетиката, нямаше да се занимаваме с тези неща. В връзката никой не разисква сходни въпроси ", добави той.

Бившият вицепремиер дефинира концепцията за сливането на университетите като смела и я поддържа, а положително отношение има и към съкращенията в администрацията, пробив в Македония, както и листването на БДЖ на борсата. Той е съперник на мораториума и смята, че би трябвало да падне.

" Държавата да си избере кои жители да поддържа финансово, цената на тока би трябвало да бъде пазарна ", разяснява Василев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР