Това е най-новата глава в историята за властта на таблоидите

...
Това е най-новата глава в историята за властта на таблоидите
Коментари Харесай

Победата на принц Хари при хакването на телефона е повратна точка в дългата сага за злоупотребите с британските таблоиди

Това е най-новата глава в историята за властта на таблоидите и опитите за нейното усмиряване, разпростряли се години обратно - само че е малко евентуално да е краят на история.

КАКВО Е ХАКВАНЕ НА ТЕЛЕФОН?

В преддигиталната епоха английските таблоидни вестници с гневна конкуренция продаваха милиони копия дневно и щяха да поставят огромни старания, с цел да получат вести, в това число посредством потребление на подмолни техники.

Един способ беше телефонно хакване - позвъняване на нечий номер и въвеждане на 0000 или различен ПИН номер по дифолт с вярата, че ще даде достъп до техните гласови известия. Често го правеше.

Мишените включваха членове на кралското семейство, политици, спортисти, звезди, другари и фамилии на известни персони и елементарни жители, които се оказаха в центъра на публичното внимание.

Фанкорт сподели в своето решение, че хакването на телефони е било „ всекидневно “ за вестниците Mirror още през 1998 година и е траяло най-малко до 2011 година

КОГА ОБЩЕСТВ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР