Това е най-ниския резултат за Борисовата партия и е по-лош

...
Това е най-ниския резултат за Борисовата партия и е по-лош
Коментари Харесай

El Periodico за Борисов: Репутацията на ”Батман” спада

Това е най-ниския резултат за Борисовата партия и е по-лош от посоченото от социолозите. Всичко това, дружно с безапелационния отвод за взаимно ръководство от доста партии, затрудняват Борисов в сформирането на нов кабинет. Официалните резултати към момента не са ясни и ще бъдат подготвени в средата на идната седмица. аок те потвърдят това, Борисов, който пуравляваше през последните 4 години дружно със мощно националистически партии, няма да може да откри сътрудници, с цел да доближи заветната цифра от 121 депутати в Народното събрание.

Социалистическата партия също реализира неприятен резултат - 17.6% от гласовете на гласоподавателите. Това е с 10% по-ниско доверие съпоставено с парламентарните избори през 2017 година. Депутатските места са съвсем на половина по отношение на тези в 44-тото Народно заседание - левицата получава 48 мандата по отношение на 80-те, които имаше до преди изборите.

Социалистите обявиха в предизборната си акция, че няма да се договорят за ръководство с Борисов - нещо, което и самият победител в лицето на ГЕРБ отхвърли като вид. Протестната партия на Слави Трифонов “Има подобен народ”, която се яви за пръв път на избори, съумя да завоюва 17.6% от поддръжката и получава към 42 депутатски места. Формацията се появи в разгара на антиправителствените митинги предишното лято.

Без ясни позиции по доста национални или интернационалните политически въпроси, както и малко дадени изявленията в разгара на предизборната акция, Трифонов съумя да убеди гласоподавателите с популистки послания, които бяха против корупцията измежду политическия хайлайф, в който влизат както ГЕРБ, по този начин и Българска социалистическа партия. Според поръчката партията също няма да взе участие в такава настройка.

29 или 30 депутати получават от Движение за права и свободи. Партията на етническите турци бе една от значимите за сформирането на кабинет в предходни години, само че това няма да е задоволително за ръководство на ГЕРБ. Борисов няма да реализира болшинство даже и с 11-те депутати на националистите от Вътрешна македонска революционна организация, съдружници на Борисов до този миг. Спорно е попадането им в Народното събрание.

Сложен е въпросът и с други две партии на митинга - “Демократична България” и “Изправи се! Мутри вън!” Ако всички тези партии удържат на казаното досега, изборната математика ще направи на процедура извънредно мъчно сформирането на кабинет към Борисов или левицата.

Спада известността на “Батман”

61-годишният министър председател с прякор “Батман” е служил като пожарникар, служител на реда, първенец по карате и телохранител на Симеон Сакскобургготски и комунистическия деспот Тодор Живков. Борисов е бил кмет на София в интервала 2005-2009 година

Борисов се употребява с към момента огромна известност поради ограничения като повишение на минималната работна заплата на 235 евро. Тя обаче е засенчена от неуспехите му в битката с корупцията и олигархията, която господства в страната. Миналото лято ръководството претърпя вълна на големи рпотести, които упрекваха властта в застъпничество над олигархията и присъединяване в корупция. Нещо повече - ръководството на пандемията е неприятно. България няколко пъти е била първа по смъртност от COVID-19 в света, а също така регистрира върхове в броя на инфектираните и приетите в болница.

Въпреки тези данни и най-бавният развой по имунизация в Европейски Съюз, питейните заведения и заведенията за хранене отвориха външните си площи в четвъртък, четири дни преди изборите.

превод и редакция: Джесика Вълчева

----------------------------------------------------------

ФрогНюз държи да напомни, че каталунското издание “El Periodico” разгласява информацията за следствието на управляващите в Барселона, което замеси името на Бойко Борисов в интернационална скица за пране на пари. Не е ясно какво се случва с това следствие, в което взе участие и българската прокуратура, разпитала самия Борисов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР