Това е най-непубличното и непрозрачно управление, заяви в предаването Лице

...
Това е най-непубличното и непрозрачно управление, заяви в предаването Лице
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Това е най-непубличното и непрозрачно управление

" Това е най-непубличното и непрозрачно ръководство ", съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ за актуалното държавно управление някогашният енергиен министър Теменужка Петкова.

" Няма от какво да се опасяваме в случай че стартира следствие за строителството на Балкански поток. Аз се надявам, че в случай че има инспекции от държавното управление, те ще се срещнат с нещата такива каквито са. Като ревизират се надявам да попрочетат някои неща и по-късно се надявам да ги схванат, с цел да спрат да приказват и да лъжат. Като чувам по какъв начин министър председателят раздава обвинявания в Народното събрание, че има корупция при реализацията на Балкански поток, се чудя на какво от горната страна го прави този човек, който е началник на едно държавно управление, което подписа скандалния меморандум с Джем корп и на процедура даде цялата енергетика в една както се оказа офшорна компания с съветски капитали. Този човек ще приказва за корупция и за това, че някой защитавал нечии съветски ползи. Булгаргаз през днешния ден са внесли искане за установяване на цена от 162 лв., а без медиатори щеше да е 123 лв. цената. Близо 32 % по-висока цена с помощта на въвеждането на медиаторите от страна на това държавно управление. И тези хора ще приказват за корупция. Представяте ли си? ", сподели тя.

" В рамките на нашето ръководство направихме всичко допустимо интерконектора Гърция - България да стане необратим и да бъде осъществен в период до 31 декември 2021 година Тези хора се провалиха и не съумяха да осъществят плана до края на 2021 година Това, което сподели през днешния ден Петков за идването на азерския газ, са приказки на пазара. Не му имам вяра. Аз имам вяра на обстоятелства и документи. Те приказваха за гласност и бистрота. Това е допустимо най-непубличното и непрозрачно ръководство, което е имало до момента в България и съответно в бранш Енергетика. Така че тези хора да приказват за корупция и да раздават присъди от трибуната на Народното събрание, не е вярно. Днес чакахме отговор, само че премиера не знаеше нито с коя компания е подписал контракт, нито на каква цена ", добави Петкова.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР