Това е най-лекият Pro смартфон на Apple, цените започват от

...
Това е най-лекият Pro смартфон на Apple, цените започват от
Коментари Харесай

Новият iPhone 15 Pro е с рамка от титан, използван в марсоход

Това е най-лекият Pro смарт телефон на Apple, цените стартират от 999 щатски $

iPhone 15 Pro е най-лекият Pro смарт телефон на Apple, с помощта на рамката от исполин клас 5
(снимка: Apple)

Наред с базовите iPhone 15 и iPhone 15 Plus от новата линия смарт телефони, Apple показа през днешния ден още два модела – iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max. Те идват с дизайн Titanium и са най-леките Pro смарт телефони, които производителят от Купертино е пускал на пазара до момента.

Както се очакваше, Apple е направил рамката на екрана по-малка. Диагоналът на екрана на iPhone 15 Pro е 6,1 инча,  а моделът iPhone 15 Pro Max има 6,7-инчов екран. Титан клас 5, който е бил употребен за рамката на смарт телефоните, се употребява и в марсохода на НАСА, акцентира Apple.

Новите смарт телефони отстраняват класическия комутатор за режим на звука, заменяйки го с бутон, на който може да се разпореждат разнообразни дейности. Добавен е режим на подготвеност към iOS 17. Освен това смарт телефонът може да бъде конфигуриран в хоризонтално състояние, след което ще стартира да работи като настолен часовник.

Pro моделите идват със SoC Apple A17 Bionic, която има 6-ядрен процесор и ново графично ядро. Neural Engine е станал два пъти по-бърз в приложенията с изкуствен интелект. Тези смарт телефони също получават порт USB-C, само че единствено Pro версиите оферират скорости до 10 Gbps (USB 3).

iPhone 15 Pro предала 6,1-инчов екран,  а моделът iPhone 15 Pro Max е 6,7-инчов
(снимка: Apple)

На презентацията Apple акцентира и на високата скорост в игрите. iPhone 15 Pro е съчетаем с най-новите геймпадове. С видео компанията показва опциите на чипа Apple A17 Bionic и iPhone 15 Pro в игрите. Римейкът на Resident Evil Village и други игри са пренесени от конзоли към айфон.

iPhone 15 Pro, както самата Apple твърди, има най-хубавата камера в историята на айфоните и обектив със 7 лещи. Резолюцията остава 48 мегапиксела, само че това е по-модерен, по-голям датчик. Декларираните фокусни дистанции са 24, 28 и 35 mm.

Разбира се, нощната снимка още веднъж е усъвършенствана, изключително при потребление на портретен режим. SmartHDR работи още по-реалистично.

iPhone 15 Pro има телефото обектив с 3x нарастване, до момента в който iPhone 15 Pro Max поддържа 5x оптично нарастване с 12-мегапикселовата камера с фокусно разстояние 120 mm. Третата, ултраширокоъгълна камера е с резолюция 12 мегапиксела. Има и макро режим.

iPhone 15 Pro има най-хубавата камера в историята на айфоните, твърди Apple
(снимка: Apple)

Apple обърна внимание на опцията за фотоси в Apple ProRAW и незабавното им трансферирате на MacBook. Снимките и видеоклиповете, направени на iPhone, ще наподобяват ужасно на очилата Apple Vision Pro, споделят от компанията. Специално за тази цел е добавена функционалността Spatial Video.

Двата нови модела ще се продават на цени от $999 за iPhone 15 Pro и $1199 за iPhone 15 Pro Max във версии със 128GB памет. Предварителните поръчки стартират в петък, а продажбите – на 22 септември.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР