Това е най-голямата задействана поръчка по Плана за възстановяване и

...
Това е най-голямата задействана поръчка по Плана за възстановяване и
Коментари Харесай

Приключиха пазарните консултации за новите български влакове, предстои обявяване на процедури за 1,7 млрд. лева

Това е най-голямата задействана поръчка по Плана за възобновяване и резистентност. Крайният период за приемане на оферти от всички заинтригувани страни изтече на 30 юни 2022 година Общият брой получени оферти по всички 5 предложения е 32.

Подобен вид пазарно изследване се организира за пръв път от Министерството на превоза и известията, като задачата му е да се реализира оптималната бистрота и успеваемост при изразходването на публичен запас, както и да се привлекат за присъединяване най-хубавите български и интернационалните компании. " Ще се възползваме в цялостна степен от опциите, които ни дава Законът за публичните поръчки, с цел да придобием най-модерните и сигурни влакове и съоръжение при най-хубави условия - и като цена, и като технологии ", сподели министърът на превоза и известията Николай Събев.

До приключване на крайния период, своите индикативни оферти са подали едни от най-големите международни производители и снабдители на преносим състав и бордово съоръжение: Alstom, CAF, Hyundai Rotem, PESA Bydgoszsz, Siemens Mobility, Skoda Transportation, Stadler Rail, FPS Poznan Fabryka Pojazdow Szynowych, KONCAR-Electric vehicles Inc., Thales, Talgo, Express Service, Vossloh Locomotives GmbH, CZ LOKO a.s. и CRRC Corporation Limited.

След в детайли разглеждане на всички оферти, следва в къси периоди МТС да разгласи публични поръчки по петте предложения на обща стойност 1,7 милиарда лв.. Очаква се доникъде на 2026 година България да има освежен железопътен парк от най-ново потомство.

По предписание на министър Николай Събев същият метод ще бъде прибавен от Наказателен кодекс „ Железопътна инфраструктура “ и за двата плана на компанията, утвърдени по Националния проект за възобновяване и резистентност. Те са за създаване на интермодален терминал в Русе и за внедряване на ERTMS, равнище 2, в железопътния сектор Русе – Каспичан.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР