Това е най-голямата суша за последните 50 годиниЦялата територия на

...
Това е най-голямата суша за последните 50 годиниЦялата територия на
Коментари Харесай

Невиждана суша в Австралия: Земеделци убиват кенгура, за спасят стадата си от глад

Това е най-голямата суша за последните 50 години

Цялата територия на най-населения австралийски щат Нов Южен Уелс е обхваната от невиждана суша. Фермерите получиха позволение да убиват кенгурата, които се конкурират с добитъка за дребното пасища по време на най-голямата суша за последните 50 години, съобщи БГНЕС.

Правителството на Австралия заяви, че 100% от континенталната част на Нов Южен Уелс - повече от 800 000 квадратни километра, е наранена от сушата.

Водните резервоари във фермите са пресъхнали и културите вехнат. Държавните и федералните органи дават финансова помощ на земеделските производители, въпреки че за мнозина това не е задоволително.

Периодът на суша се чака да продължи още три месеца. Земеделците ще би трябвало да решат дали да продължат със скъпото изхранване на едрия рогат добитък и овцете или да ги продадат.

Правителството на НЮУ усили броя на кенгурата, които на земеделските стопани е позволено да убиват и улесни процедурата за приемане на позволение за пукотевица. Според постановлението кенгурата би трябвало да бъдат маркирани, с цел да се следи общият брой убити животни в страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР