Това е най-големият срив от 2017 г. Милиони бяха засегнати.

...
Това е най-големият срив от 2017 г. Милиони бяха засегнати.
Коментари Харесай

В България не сме узрели за защита от киберсигурност, затова не ни засегна големият IT срив, смята експерт по киберсигурност

Това е най-големият срив от 2017 година Милиони бяха наранени. Това сподели какъв брой сме подвластни и уязвими от тези технологии. Това съобщи Любомир Тулев, специалист по киберсигурност в " Денят стартира ".

Това беше бъг, който не е посредством външна хакерска интервенция, тя пристигна от самите инженери на продукта. " Крауд Страйк " е компанията, " Фалкон " е продуктът. Този артикул се грижи крайните устройства да бъдат предпазени от вируси. На 19 юли рано сутринта, инженерите на " Краудстрайк " пускат регулярен ъпдейт. Впоследствие, може би, тъй като не тестван задоволително, всяко устройство по света, който има конфигуриран този антивирусен сътрудник и е с операционна система Windows, дава бъг и не може да се започва устройството ", сподели още Любомир Тулев.

Експертът по киберсигурност изясни, че след сривът е имало измами, тъй като доста са се възползвала от обстановката, като са пращали имейли от името на инженерите в " Крауд Страйк " със поръчката, че могат да спомагат.

По думите му в България сривът не се е усетил толкоз мощно, както в международен мащаб, тъй като " ние не сме толкоз узрели за киберсигурност ",

" Не сме узрели за отбрана от киберсигурност, в по-голямата част от фирмите в България не са имали конфигуриран този антивирусен програмен продукт ", изясни Любомир Тулев.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР