Това е най-добрата сладоледена торта , която е направена от

...
Това е най-добрата сладоледена торта , която е направена от
Коментари Харесай

БЪРЗА ЛЯТНА ТОРТА с млечен крем и бисквити: Има вкус на сладолед! Приготвя се бързо и още по-бързо се изяжда:

Това е най-хубавата сладоледена торта, която е направена от верните съставки, има млечен усет, освежава и е доста вкусна.

Ако ви се яде нещо леко и сладичко, а нямате нищо у дома и не ви се излиза до магазина, направете тази супер бърза сладоледена торта и се насладете на усета й. Ето какво ви би трябвало:

 лесна лятна торта

Бърза сладоледена торта

Продукти: 

600 мл прясно мляко 3 супени лъжици захар 3 супени лъжици нишесте 1 отново.ванилова захар (10 г) 300 мл сладкарска сметана 100 г пудра захар бисквити по желание (маслени или обикновени) малко мляко за потапяне на бисквитите настърган шоколад за декорация

Приготвяне: 

Към млякото се прибавят захарта, ваниловата захар и нишестето, след което се разбърква добре, с цел да няма бучки. Оставете да заври на умерена температура и бъркайте непрестанно, до момента в който доближи мечтаната консистенция.

 съставки за крем

 варен крем

Изсипете сварения крем в различен съд, с цел да изстине по-лесно и го покрийте с транспарантно фолио, с цел да не хваща коричка. Когато изстине до стайна температура, започваме с приготвянето на крема.

 ванилов крем

Изсипете студената сладкарска сметана в дълбока купа и я разбийте с миксер до приемане на гъст сняг. Ако не ви е задоволително сладко, прибавете супена лъжица-две пудра захар, до момента в който разбивате. Охладения крем разбийте на пяна с миксер.

Добавете половината от разрушената сметана към крема, след което ги разбийте дружно с миксер, с цел да се смесят. След това цялата примес се изсипва в останалата разрушена сметана (втората половина), само че този път не се разрушава с миксер, а с лъжица или шпатула.

 сметана в крема

 гъст ванилов крем

Кремът би трябвало да е равен и копринен, само че и пенест и изтънчен. Съединете двете смеси с мудни придвижвания. След това в приблизително огромна дълбока купа се подреждат на дъното за малко напоени с мляко бисквити.

 бисквити за торта

 бисквитена торта редене

Върху бисквитите се разпределя отмерено една трета от крема, заравнява се, след което се подрежда втори ред бисквити, също за малко напоени с мляко. Повтаряйте процеса до привършване на материала.

Трябва да се получат три реда бисквити и три реда крем. Завършете с крем и от горната страна поръсете с настърган шоколад. Охладете тортата добре в ледник за 5-6 часа преди сервиране.

 сладоледена торта

Ако поставите десерта във фризера за няколко часа, получавате съвършената лятна сладоледена торта!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР