Това е налудно амбициозен план, но основателят на космическата компания

...
Това е налудно амбициозен план, но основателят на космическата компания
Коментари Харесай

Илон Мъск разкри космическия кораб, който ще вози пътници до Марс

Това е налудно упорит проект, само че създателят на галактическата компания SpaceX Илон Мъск твърди, че до 2025 година хората ще могат да пътуват до Марс с помощта на най-голямата ракета на всички времена.

Грандиозната визия, разкрита по време на тирада в Мексико на 27 септември, ще може да транспортира 100 пасажери едновременно за 80-дневна екскурзия до Марс, на борда на това, което той назовава Система за космичен превоз.

По време на Международния конгрес по астронавтика (IAC) в Гуадалахара, Мексико, амбициозният визионер произнася, както я разказват „ най-голямата тирада в кариерата на Илон Мъск “. В нея ръководителят на SpaceX споделя, че Системата за космичен превоз може да стартира полети още от 2023 година Макар и да признава, че това е един оптимистичен период.

Както демонстрира страхотното промо видео на SpaceX, което ще видите по-долу, в сърцевината на Системата за межупланетен превоз е ракета за многократна приложимост, която изстрелва пътническия модул на галактическия транспортен съд в орбита. След това ракетата се отделя от модула, връща се на Земята и взима танкер ракетно гориво.

След това още веднъж се изстрелва, среща галактическия транспортен съд в орбита и го зарежда. След това ракетата и танкерът се връщат още веднъж на Земята, а зареденият галактически транспортен съд стартира 80-дневното си странствуване до Марс, разгръщайки слънчеви панели, които му оказват помощ в спускането към Червената планета.

Цената на билета за това неповторимо премеждие може да стартира от порядъка на 500 хиляди $ първоначално, преди да спадне на към 100 хиляди с времето, споделя Мъск.

Най-голямото затруднение по пътя? Общите разноски за създаване на системата са оценени от Мъск на близо 10 милиарда $ и евентуално биха претендирали солидни публично-частни партньорства от всевъзможен вид – защото SpaceX няма по какъв начин да поеме цялото финансиране.

Източник: Science Alert

Ето и видеото, което илюстрира амбициозния план:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР