Това е моментът, в който историята спря - за минута,

...
Това е моментът, в който историята спря - за минута,
Коментари Харесай

Чарлз Трети се върна в Лондон, Бъкингамският дворец обяви „кралски траур“ за семейството и двора

„ Това е моментът, в който историята спря - за минута, час, за ден или седмица. Това е моментът, в който историята спря “. Така Военновъздушни сили стартира обзора си за годините, през които Елизабет II беше на престола. 

Медията напомня първото послание на младата кралица, когато английският народ страда от  тежки следвоенни зими.

 „ Млада жена, съвсем момиче, седи с изправен тил. Тъмната й коса е прибрана нагоре, носи два наниза перли към врата си. Кожата й е безупречна, тя е доста красива. Животът се отваря пред нея. Тя се обръща към поданиците си от целия свят и им споделя, че няма да й стигнат силите да извърша всичко сама и желае тяхната поддръжка “, напомня BBC.

Днес държавен глава на Обединеното кралство към този момент е синът й – крал Чарлз Трети, а в страната стартира печал. Бъкингамският замък също разгласи, че от през днешния ден до 7 дни след погребението ще има печал за кралското семейство. Кралският печал се съблюдава от членовете на кралското семейство, личния състав на кралския двор и членовете му с публични отговорности, както и военните, които имат церемониални отговорности.

Новият крал Чарлз Трети и кралицата-консорт Камила, останаха в Балморал през миналата нощ, дружно с другите деца на починалата кралица – принцеса Ан и принцовете Андрю и Едуард. С тях бе и брачната половинка на Едуард – Софи, както и внуците на Eлизабет II – принцовете Уилям и Хари. На сутринта Чарлз Трети се завърна в Лондон, с цел да оглави траура, който се чака да продължи 10 – 12 дни. Принц Хари също отпътува за Лондон към 8,20 ч За първи път в качеството си на крал, Чарлз Трети ще се срещне с  премиера Лиз Тръс в Бъкингамския замък. Депутатите от Камарата на общините през днешния ден се събират през днешния ден в 12 ч. локално време (14,00 българско време),  а не както нормално в 9,30 ч.

 Те  и благородниците от Камарата на лордовете ще бъдат поканени да отдадат респект на починалата кралица по време на сесия, с присъединяване на Лиз Тръс. Не се чака държавното управление да прави през днешния ден никаква друга работа, в случай че не възникне нещо извънредно изключително. През деня Тръс и министри ще посетят възпоменателна работа в катедралата „ Сейнт Пол “, а камбаните на катедралата ще бият на обяд. По-късно държавното управление ще удостовери продължителността на националния печал. Възможно е да бъде избран денят на държавното заравяне, което би трябвало да е в границите на две седмици. Вероятно е то да бъде на 10-ия ден.

В централен Лондон ще бъдат създадени 96 топовни салюта, колкото бяха годините на живота на кралицата.  Навсякъде по постройките и формалните представителни здания и бази на въоръжените сили, знамената бяха свалени на половина.

Британското посолство в София също осъмна с наполовина свалено знаме в знак на траур след кончината на кралицата. На доста места в Обединеното кралство ще се проведат възпоменателни събития и  ще има книги за изявление на съболезнования.

Спортните събития, планувани за петък, бяха анулирани, като към момента няма решение за мачовете от Висшата лига през уикенда. Очаква се театралните представления в Обединеното кралство да продължат с минута безмълвие. Музикалните награди „ Меркюри “ бяха анулирани в четвъртък вечерта, откакто някои от номинираните към този момент бяха пристигнали на шоуто. Портрет на кралицата беше подложен по автобусните спирки в Лондон. Пред Бъкингамския замък и замъка Уиндзор жителите са натрупали купчини от цвета.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР