Това е моето политическо завещание, аз така приключвам. Оставям тази

...
Това е моето политическо завещание, аз така приключвам. Оставям тази
Коментари Харесай

Иван Костов представи своето политическо завещание

Това е моето политическо наследство, аз по този начин завършвам. Оставям тази книга, тъй като се надявам да е потребна.  

С тези думи Иван Костов показа книгата си „ Политиката от вътрешната страна “ в зала 3 на НДК.

 
Много бих се радвал, в случай че тя провокира публичен спор. Ако демократичната общественост, от която имам достойнството да съм част, се нуждае от този спор. Защото сега българските политици не дебатират. Те вещаят.  
Иван Костов

В книгата той споделя от първо лице за опита, грешките, решенията и достиженията си на премиерския пост от 1997 до 2001 година И дава своя отговор на въпроса за какво преходът в България не се получи тъкмо както обществото си го представяше.  

„ Ако оставим настрани многочислените му названия, преходът е разрушение на комунистическия тоталитарен режим. Премахване на всичките му рецидиви и реализиране на цялостна промяна на политическите, икономическите и обществените връзки в страната. Изграждането им по западноевропейски пример. Това още не е направено. В този смисъл политиката на прехода в действителност е отговорна, тъй като не е постигнала крайните си цели. Реформите бяха мощно забавени, спорадични и непоследователно приложени. Бяха измествани от интервали на реституция и извращаване.  

Новото, по този начин или другояче, рано или късно, ще се наложи. Но е неотложно да се подчертае, че бедите ни са разследване на многократните връщания обратно.  

Преходът не е време, което по този начин или другояче ще отмине. Преходът е път, неясен и неразбираем за хората, само че би трябвало да се извърви отпред с политици “, гласи фрагмент от „ Политиката от вътрешната страна “. 

По време на представянето недвусмислено стана ясно, че основен провинен за това съгласно Костов е въздействието на Путинова Русия в България. Бившият министър председател обаче приключи оптимистично с прогнозата, че войната ще отслаби неимоверно и окончателно въздействието на Кремъл както у нас, по този начин и в Европа.  

" Политиката от вътрешната страна " е втората издадена книга на някогашния министър-председател след " Свидетелства за прехода ".

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР