Това е Mercedes-AMG One. Автомобилът, за който преди броени дни

...
Това е Mercedes-AMG One. Автомобилът, за който преди броени дни
Коментари Харесай

Mercedes-AMG One е тук с двигател от Формула 1, 1063 к.с., 2 млн. евро цена

Това е Mercedes-AMG One. Автомобилът, за който преди броени дни босът на марката от Щутгарт Ола Калениус съобщи, че в борда несъмнено са били пияни, когато са споделили „ ДА” за реализирането му.

Случва се преди повече от 5 години, концепцията е на AMG, реализирането лиши доста повече време от плануваното, само че в последна сметка Project One бе доведен до дъно. До One.

Появи се на 1 юни: модифициран мотор от Формула 1, 1063 к.с. оптималната мощ, хибридно задвижване. Всичко това за “цивилна употреба”. Което няма по какъв начин да не разсъни детското в нас на този ден.

Да стартираме от мотора, към който се върти планът и маркетингът сочи в тази посока. Това е 1,6-литров V6 елемент до 11 000 оборота, подпомаган от турбочарджър и електромотори. Той е с двоен горен разпределителен вал, въздушни клапани, директна инжекция и употребява комплицирана система за отработените газове.

От тук идват 566 к.с. След това наред са електромоторите. Два са ситуирани начело и генерират 322 к.с. дружно. Третият е при мотора с вътрешно горене и от него може да се разчита на 161 к.с. към коляновия вал. Четвъртият е в дуо с турбото за още 121 к.с. За да получим 1049 “коня”.

Ускорението до 100 км/ч лишава 2,9 сек. а до 200 км/ч - 7 секунди. Максималната скорост е 350 км/.

Всички елементи към One може да прочетете на новия авто уебсайт C
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР