Това е меморандум на позора на ПП-ДБ, заяви лидерът на

...
Това е меморандум на позора на ПП-ДБ, заяви лидерът на
Коментари Харесай

Нинова: Меморандумът е признание, че сглобката съществува, за да се делят постове

" Това е меморандум на позора на ПП-ДБ ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.


" Партиите, които щяха да изчегъртват ГЕРБ, в този момент оферират на власт същия модел, и на Борисов - 50% от страната ", счита Нинова. Тя разяснява, че меморандумът е самопризнание, че сглобката съществува, с цел да си раздели постовете.

" На трето място, това е доста гласовит пестник за Бойко Борисов. Ако ГЕРБ седнат на договаряния, то той (Борисов - бел. ред.) се слага на колене пред ПП-ДБ ", добави Корнелия Нинова.

БГНЕС напомня, че ПП-ДБ предложиха меморандум на ГЕРБ-СДС, съгласно който назначенията в регулаторите би трябвало да бъдат разпределени поравно сред двете обединения, промяна на службите би трябвало да бъде направена, ротацията през март да се направи огледално, т.е. постът външен министър да се поеме от акад. Николай Денков, а Мария Габриел да стане министър председател, както и да бъде осъществена правосъдната промяна.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява меморандума с думите, че външното министерство би трябвало да бъде управлявано от ГЕРБ, че меморандумът е срамен и, че съгласно него за " ПП-ДБ избори 2 в 1 са логически свършек на некоалицията ".

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски също се разгласи срещу предлагането на ПП-ДБ. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР