Това е класическа симбиотична връзка. Предприемачите се нуждаят от публикации

...
Това е класическа симбиотична връзка. Предприемачите се нуждаят от публикации
Коментари Харесай

Това е интересно!

Това е класическа симбиотична връзка. Предприемачите се нуждаят от изявления в пресата, а медиите се нуждаят от информация от марки, с цел да запълнят страниците си. Това партньорство трябва да бъде уравновесено, само че не постоянно се получава по този начин. Проблемът идва, когато не давате на медиите информации, които те могат да употребяват по отношение на интереса на техните съответни читатели. Често това се дължи на неразбирането на метода, по който публицистите работят и какво желаят. Може да не вярвате, само че в действителност е изненадващо елементарно да бъдете показани в пресата. И не е нужно да разполагате с задоволително огромни бюджети, с цел да употребявате услугите на PR организация. Просто би трябвало да извършите следните стъпки.

Изберете медийните заглавия, които чете вашата публика

Вземете опит от вашите почитатели в обществените медии и да разгледате коя медия следват те. Това е елементарно за начало. И не се опасявайте да публикувате пост с молба да посочат имената си или даже да гласоподават за обичаните си заглавия.

Проведете и търсене с Гугъл на заглавия на медии, които доближават до вашите съществуващи и евентуални клиенти и промишлен бранш. Има професионални медийни бази данни, които можете да употребявате за сформиране на медийни описи, само че те могат да бъдат скъпи. Ако бюджетът ви е стеснен, можете да помислите за другарство с различен бизнесмен и делене на разноските, да вземем за пример.

Мислете и отвън националните вестници и списания. Помислете за телевизионни и радио стратегии, подкасти, инфлуенсъри, по-малки локални или регионални заглавия. Например, в случай че става въпрос за марка храна или питиета, бихте могли да помислите за уелнес заглавия, заглавия за здраве и фитнес, блогове за първокласен метод на живот, телевизионни стратегии с акцент върху храненето или загуба на тегло. Не се ограничавайте.

Потърсете контакт с публицисти

Това, което би трябвало да извършите, е да намерите имената и имейл адресите на най-хубавите редактори и публицисти, с които фактически да се свържете.

Повечето вестници и списания имат публицистично каре, в което в детайли се разказва целият личен състав и неговите функции. На уебсайтовете това нормално е в рубриката " За нас "  или " Свържете се с нас ". Прегледайте ги и намерете журналиста или редактора, виновен за наличието, което е най-подходящо за вашия артикул или услуга. Можете също по този начин да отидете на уеб страницата на медията и да намерите контакти там.

А LinkedIn може да бъде различен превъзходен източник - тук постоянно можете да намерите и имейл адреси и в случай че сте член на Premium, също да се свържете непосредствено.

Не забравяйте и за публицистите на свободна процедура. Twitter, LinkedIn - и двете могат да бъдат доста потребни източници тук. Започнете да следвате #journorequest в Twitter и ще видите какво търсят публицистите и отговорът на това може да бъде отличен, да не приказваме безвъзмезден метод за свързване и създаване на връзки с публицисти. 

Представете забавно наличие

Как да разберете каква информация да дадете на определената от вас медия? Първата стъпка е да бъдете в действителност ясни тъкмо какви тематики обгръщат. Доста елементарно е да откриете това - погледнете наличието, което към този момент използват в колкото се може повече от техните медийни платформи. Наблюдаването на постоянните категории наличие, които имат, е бърз метод да се реши това. Разгледайте заглавията на главното наличие на уеб страница или страницата на списание. Хештаговете, които употребяват в обществените си мрежи, също могат да бъдат потребни. 

Втората стъпка е да разгледате формата на това наличие - дължина, звук - дали е неофициално и приветливо или по-авторитетно и съществено и дали има наклонност да бъде по-текстово насочено или да има изображение. Стъпка трета е да решите каква информация желаете да съобщите на тези читатели и да я визиите на журналиста под формата на съобщение за пресата.

Източник: Лиза Къртис, създател на Ръководството за сполучливи създатели и жени-основатели за 

Превод и редакция: Нели Тодорова 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР