Това е като сбъдната мечта за мен - в родния

...
Това е като сбъдната мечта за мен - в родния
Коментари Харесай

Кузманов: Сбъдната мечта е да играя в Пловдив за Купа Дейвис

" Това е като сбъдната фантазия за мен - в родния ми град и в родния ми клуб да играя за Купа " Дейвис ". Жребият е удобен и се надявам да дойдат повече хора да ни поддържат ", съобщи пловдивчанинът Димитър Кузманов, който за следващ път е част от националния тим на България за " Купа Дейвис ". Родните състезатели ще се съревновават с Македония, Исландия и Албания.

" Винаги е прелестно да играеш Купа Дейвис и то на родна земя, за мен това е дебют. Жребият няма никакво значение - даваме всичко от себе си, подготвени сме за битка ", съобщи Васко Младенов. " Ако играем добре ще успеем да се изкачим в по-горната група ", сподели младата вяра и дебютант Адриан Андреев.

" Надявам се да дойдат повече хора да ни поддържат. Няма да е елементарно, нямаме право на неверни стъпки. Отборът е сработен атмосферата е добра и се надявам да зарадваме всички ", показа Александър Лазов.

" Искам да благодаря на Община Пловдив за поддръжката. Традиция за Купа " Дейвис " е кметът на съответния град да бъде единствен хазаин. Без поддръжката на Общината ние нямахме да успеем да организираме шампионата. За 10-и юбилеен път нашият град посреща мачове от Купа Дейвис. Силно се надявам нашите момчета да завоюват групата и да бъде хазаин на срещи от втора група от идната година. Да играеш за тима и да представляваш страната си е нещо огромно. Нашият тим е задоволително стимулиран и имам вяра, че в събота ще се изкачим в по-горна група ", съобщи доктор Георги Крумов, зам. ръководител на УС на БФ Тенис и ръководител на Търговска колегия " Локомотив " Пловдив.

" Радостни сме, че шампионатът за Купа " Дейвис " още веднъж е в Пловдив, най-старият жив град в Европа и европейска столица на културата през 2019г. Очакват ни доста забавни мачове и дано най-хубавият завоюва ", сподели Георги Титюков, заместник-кмет " Спорт, юношески действия и обществена политика " в град Пловдив.

Снимка: Емона Цончева, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР