Това е кабинетът на всички председатели преди мен. Тук е

...
Това е кабинетът на всички председатели преди мен. Тук е
Коментари Харесай

Нинова от кабинета си: Усещам духа на тези преди мен, но съм направила и промяна! Тя е...

" Това е кабинетът на всички ръководители преди мен. Тук е усеща духът им. Това, което е по-различно в този момент е, че съм поставила малко повече цветя ". Така лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова стартира изявлението си в утринния блок на Нова телевизия.

По мотив абсурда с учебниците и какво се написа в тях тя съобщи: " Обемът е значим. Важно е какъв брой се отделя на комунизма в учебниците. Това, което е вътре е замяна на историята ".

" Да, имали сме неточности, само че тук се демонстрира единствено негативното, а сме имали и мощни страни. Вижте какъв брой грозни са разногласията даже и в Народното събрание - комунизъм-антикомунизъм. Аз да речем не съм била член на Българска комунистическа партия. В първите редове на Българска социалистическа партия няма членове, а погледната първия ред на ГЕРБ - има ", отсече още лидерката на алената партия.

" Истинската същина на текстовете не се изяснява от самия текст, а от обяснителния отчет. Истината тук лъсва. Мисля, че ръководещите съзнателно са го скрили ", съобщи Нинова във връзка Истанбулската спогодба.

" Не е неприятно децата да знаят за тези групи. Но се тормозя, че в случай че се учи в учебните заведения няма да бъдат осведомени, а подтиквани да влизат в сходни общества ", сподели още тя във връзка тематиката дали Истанбулската спогодба да влезе в учебниците.

Според нея референдум по тематиката ще обясни доста въпроси и по тази причина би трябвало хората да се произнесат.

" В политическия си живот много напън съм претърпяла, само че такова нещо не ми се беше случвало ", сподели още тя.

" Не! Никога! Никога не съм подкрепяла тази спогодба ", изрично отсече Корнелия Нинова.

Както БЛИЦ писа председателската на ПЕС Жени написа яростно писмо на Нинова, в която я приканват да реагира съответно за конвенцията , а тя отговори: " Това какъв брой е демократично? Да ти кажат, че в случай че си на друго мнение ще те изключат. Това, което се споделя не дава отговор на истината. Ние физически не сме били там, а какво остава да гласуваме ".

За грозните подиуми на принуждение в детските градини лидерката на Българска социалистическа партия сподели, че това е същински смут и това са огромните нещастия на обществото ни.

" Когато има сигнали за корупция да се понесе отговорност. Няма наши, няма ваши - би трябвало да има осъдени ", отсече тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР