Това е жестокост към гръбначно животно и е под ударите

...
Това е жестокост към гръбначно животно и е под ударите
Коментари Харесай

Ал. Сиди от ВМРО сезира прокуратурата за пуснатата в морето от министър Динкова сухоземна костенурка край Лозенец

Това е свирепост към гръбначно животно и е под ударите на Наказателен кодекс

Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди подаде сигнал в Софийска градска прокуратура против дейностите на министъра на туризма Зорица Динкова на плажа в Царево и упорства да бъде формирано досъдебно произвеждане против нея.

На 06.09.2023 година, според изявления в медиите, както и такива от персоналният ПР на формалното лице министърът на туризма Зарица Динкова посети община Царево поради бедственото състояние там. На плажната линия сухоземна костенурка, която бе оживяла целия потоп и бе съумяла да доближи до изсъхнало място, се озова в ръцете на министър Динкова и бе хвърлена в морето пред погледите на публицисти и фотографи, написа в сигнала Сиди.

Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация показва, че от една страна сухоземната костенурка е предпазен тип, а от друга дейностите на министъра на туризма са свирепост към гръбначно животно, което попада под ударите на Наказателния кодекс.

Александър Сиди упорства за следствие за съществуване на закононарушение, осъществено от министъра на туризма Зарица Динкова. Той упорства също прокуратурата да откри какво е предизвикало действието на министъра - гибел или тежко/трайно увреждане за предпазения гръбначен тип, както и да предприеме ограничения за търсене на отговорност от отговорното лице.

 

 Текст на сигнала:

 

                                                                                                               До

                                                                                                                    Софийска градска прокуратура

 

                                                                                      Сигнал

                                                                      от Александър Маиров Сиди,

                                                    в качеството си на съпредседател на Политическа партия „ Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ “

 Уважаеми градски прокурори,

На 06.09.2023 година, според изявления в медиите, както и такива от персоналният ПР на формалното лице министърът на туризма Зарица Динкова посети община Царево поради бедственото състояние там. На плажната линия сухоземна костенурка, която бе оживяла целия потоп и бе съумяла да доближи до изсъхнало място, се озова в ръцете на министър Динкова и бе хвърлена в морето пред погледите на публицисти и фотографи.

От една страна, сухоземната костенурка съставлява предпазен тип според Приложение № 3 на Закона за биологичното многообразие и действието на формалното лице е най-малкото погрешно.

От друга страна, действието ѝ съставлява квалифицирания състав на член 325б, алинея 2, т. 3 от Наказателния кодекс, защото тя прояви свирепост към гръбначно животно и му аргументи гибел или тежко/трайно увреждане на обществено място.

 

Уважаеми градски прокурори,

 

Считам, че действието на министъра на туризма Зарица Динкова реализира съставът член 325б, алинея 2, т. 3 от Наказателния кодекс и по тази причина Ви приканвам да образувате досъдебно произвеждане, което да откри:

1.            Да приемете изявленията в медиите, които да послужат като нужния легален мотив, според член 208, т. 2 Наказателно-процесуален кодекс, за започване на следствие от Ваша страна за съществуване на закононарушение, осъществено от министъра на туризма Зарица Динкова;

2.             Да установите какво е предизвикало действието на министъра - гибел или тежко/трайно увреждане за предпазения гръбначен тип, и да предприемете всички ограничения за търсене на отговорност от отговорното лице.

 

гр. София                                                                   С почитание:


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР