Това е изповедта на един истински книгоман. Ани Мюлер е

...
Това е изповедта на един истински книгоман. Ани Мюлер е
Коментари Харесай

Защо тези, които четат книги, винаги ще управляват тези, които гледат телевизия

Това е изповедта на един същински книгоман. Ани Мюлер е публицист, публицист и блогър, която си признава: „ Аз съм подвластна. "

Всичко това се случва през целия ми живот – от детството до момента. – споделя тя. - Може би би трябвало да спра? Не, няма. Ще се върна в книжарницата, в библиотеката, ще се върна при моя безконечен лист с електронни книги и при моите претъпкани с книги рафтове. Те ме познават. Обичат ме. Това е всичко, което ми би трябвало. Защо би трябвало да спирам?

А за какво вие не започнете? Когато човек чете повече, животът се трансформира. Вижте по какъв начин се случва всичко това.

1. Ще намерите безвреден метод да избягате от проблемите, напрежението и скуката в личния си живот.

Не е належащо да прибягвате до антидепресанти или алкохол. Купете си книги или си свалете безвъзмездни електронни издания – ще ви излезе по-евтино. Потопете се в историята, в един различен свят. Преселете се от своята глава в главата на героите. Това е бързо, икономично и мобилно – това е вашият персонален спешен излаз, когато светът стане отвратително тежък. И кой ще ви гледа отвисоко поради едно нормално четене на книги? Аз няма да кажа на никого какво се случва в действителност. Обещавам.

2. Ще откриете, че имате семейство.

Да, знам. Имате родители, братя, сестри и още цялостен куп родственици. А може би не. Може би се чувствате самотни на този свят. И изоставени. Дали сте такива или просто усещате, че не се вписвате в личното си семейство – станете буйни читатели и ще откриете ново прелестно семейство. Това е едно световно, голямо и изцяло отворено семейство. Семейството на читателите. Хората, които обичат книгите. Литературните наркомани. Библиофилите. Станете един от нас и ще откриете сродни души във всяко кътче на земното кълбо. Разбира се, ние си имаме скришен сигнал, нещо като фамилно здрависване. Просто вземи една книга и започни да четеш. Това е всичко.

Ние ще те забележим. Ще разберем за теб. И ще бъдем постоянно до теб, когато имаш потребност.

3. Ще станете част от един безконечен световен диалог.

Книгите са нещо, благодарение на което предишното поддържа връзка с нас. И освен – те са метод на другарство сред култури, страни, обществени прослойки и групи. Книгите ни разрешават напълно ненатрапчиво да влезем в други животи, в други светове, само че в това време да се потопим изцяло. Това е необикновено.

И в случай че до момента не сте желали да бъдете някой различен, да отидете някъде, да преживеете нещо, което не сте могли да изпитате в личния си живот, всичко това е в книгите. Какво чакате още?

4. Ще се научите да говорите красиво.

Четенето е най-безболезненият метод да попълните речниковия си ресурс, да подобрите правописа си и да разширите граматическите си знания.

Четете повече и ще можете самодоволно да се подсмивате, когато ваши другари позволяват обикновени правописни неточности в статусите си в обществените мрежи. И ще можете да ги поправяте. Ще станете „ граматически тиранин ", както постоянно сте си мечтали.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР